ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μουρίνιο: «Είμαι πολύ νέος ως προπονητής ποδοσφαίρου»

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο βρίσκεται στη «δύση» της προπονητικής του καριέρας, όμως ο ίδιος φαίνεται ότι έχει άλλη άποψη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Τότεναμ, που διανύει το 57ο έτος της ηλικίας του, θεωρεί τον εαυτό του νέο ως προπονητή και πιστεύει ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στο χώρο.

propoli

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Amazon, «All or Nothing», ο «Special One» τόνισε αρχικά: «Πρώτα από όλα, είμαι νέος ακόμη. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι γέρος επειδή είμαι σε αυτό το επίπεδο από το 2002. Κι όμως, δεν είμαι πολύ μεγάλος, βασικά, είμαι πολύ νέος ως προπονητής ποδοσφαίρου. Είναι το είδος της δουλειάς που γίνεσαι καλύτερος με την εμπειρία και όχι χειρότερος. Έχω πια περισσότερο τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Σκέφτομαι διαφορετικά, αποφασίζω καλύτερα».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Πιστεύω, ως προπονητής, όσο πιο μεγάλος είσαι, τόσο μεγαλύτερη η εμπειρία. Το μυαλό σου πρέπει να λειτουργεί καλύτερα. Δεν χρειάζεται να τρέχεις για 90 λεπτά, αλλά να σκέφτεσαι. Άρα ο προπονητής γίνεται καλύτερος μέχρι να χαθεί το κίνητρο».

Δείτε επίσης: Γιουβέντους: Επίσημος ο δανεισμός ΜακΚένι από τη Σάλκε

Loading