Ναδάλ: «Όσο παίρνω ματς στα πόδια μου, θα γίνομαι όλο και καλύτερος» (vids)

«Χρειάζομαι χρόνο για να επανέλθω στο επίπεδό μου. Θέλω να είμαι υγιής, να συνεχίζω να προπονούμαι και να παλεύω για τους στόχους που έχω θέσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ράφαελ Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την νίκη του επί του Μάρκος Γκιρόν στην πρεμιέρα του στο Australian Open.

Ο Ισπανός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμού τους τελευταίους μήνες κι όπως ήταν φυσικό στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ρωτήθηκε για το πώς ένιωσε που επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς. Ο «Βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας ανέφερε:

propoli

«Μετά από τραυματισμό η επιστροφή κάθε αθλητή είναι δύσκολη και ταυτόχρονα, διαφορετική. Και για να είμαι ειλικρινής, όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω, η προσαρμογή γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Είναι απόλυτα λογικό.

Η συγκεκριμένη επιστροφή μου είναι ακόμη πιο ξεχωριστή, διότι προσπαθώ να παίξω στο tour μετά από δυο χρόνια όπου δεν έπαιξα πολλά τουρνουά. Για παράδειγμα το 2020 με το κορονοϊό συμμετείχα σε μόλις 6 τουρνουά.

Επίσης άλλα τόσα το 2021, δηλαδή, 12 μέσα σε 2 χρόνια. Όπως καταβαίνετε είναι πολύ λίγα. Κι αν σ΄ αυτά προσθέσουμε ότι δεν είχα την ευκαιρία να προπονούμαι συχνά, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η επιστροφή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά που έχω κάνει το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο.»

Συνέχισε ο Ισπανός: «Τα πάντα ήταν χειρότερα για μένα μετά το λοκντάουν των 6-7 εβδομάδων. Το γόνατό μου ήταν καλύτερα από ποτέ, αλλά το πόδι μου ήταν στη χειρότερή του κατάσταση. Πάντα είχα προβλήματα στο πόδι, ειδικά τον χειμώνα. Πονούσα πολύ, αλλά σε όλη την καριέρα μου δε σταμάτησα να παίζω, χωρίς περιορισμούς. 

Τα πράγματα άλλαξαν μετά το λοκντάουν. Άρχισα ν΄ αποφασίζω που θα παίζω και πρόσεχα παραπάνω. Όσο παίρνω ματς στα πόδια μου, θα γίνομαι όλο και καλύτερος. Επίσης βοηθούν πολύ οι νίκες. Γίνομαι καλύτερος όταν βρίσκομαι πολλές ώρες στο κορτ και αγωνίζομαι απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι χρόνο για να επανέλθω στο επίπεδό μου. Θέλω να είμαι υγιής, να συνεχίζω να προπονούμαι και να παλεύω για τους στόχους που έχω θέσει.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Coca Cola 3E: «Kαταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας»

 

Loading