Παναθηναϊκός: H θύρα 13 κλείνει για έναν αγώνα με απόφαση της ΔΕΑΒ

Ο Παναθηναϊκός έλαβε ποινή από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ), η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο της θύρας 13 για έναν αγώνα, ως αντίδραση στα περιστατικά που συνέβησαν πριν από το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Επομένως, ο Παναθηναϊκός θα παίξει τον επόμενο αγώνα του εντός έδρας χωρίς την παρουσία των οπαδών που συνήθως βρίσκονται στη θύρα 13.

propoli

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε λόγω της συμπεριφοράς ορισμένων οπαδών έξω από το γήπεδο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού με την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Επέβαλε σε βάρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τη διοικητική κύρωση της προσωρινής απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», για μία (1) αγωνιστική σε οποιαδήποτε Εθνική διοργάνωση, επειδή κατά τον αγώνα ποδοσφαίρου για τα Play Off του πρωταθλήματος της Super League 2023-2024, μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Ε.Κ., στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 3-4-2024 και περί ώρα 20:10, ομάδα περίπου εκατό (100) φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ διέσπασαν με τη βία τον αστυνομικό φραγμό στη συμβολή των οδών Κόνιαρη – Αρματολών και Κλεφτών και επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, ειδικότερα δε στη θύρα 13.

Τελικώς κατόρθωσαν να εισέλθουν σ’ αυτή μαζικά περίπου είκοσι (20) φίλαθλοι με τη χρήση βίας και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων.

Το γεγονός αυτό προκύπτει από το υλικό του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά, καθώς και από την υποβλητική αναφορά της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής.
Εφαρμογή του άρθρου 6 του ν. 5085/2024.

Loading