Τόκιο – Γκάφα… ολικής με τις Ουκρανές στην απονομή μεταλλίων – Τις προσφώνησαν ως «Ρωσίδες»

Γκάφα που προκάλεσε οργή στην Ουκρανία, έκαναν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την απονομή των μεταλλίων για την συγχρονισμένη κολύμβηση.

Γκάφα… ολικής από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι ανήγγειλαν στο βάθρο το δίδυμο της Ουκρανίας στην συγχρονισμένη κολύμβηση ως μέλη της ρωσικής ομάδας.

propoli

Οι Μάρτα Φιεντίνα και Αναστασία Σάβτσουκ, ετοιμάζονταν να πάρουν το μετάλλιό τους στο βάθρο και ως συνήθως από τα μικρόφωνα ακούγονταν τα ονόματά τους και η χώρα που εκπροσωπούν.

Μόνο που στην αναγγελία των ονομάτων τους, αντί να πουν πως πρόκειται για αθλήτριες της Ουκρανίας, της προσφώνησαν ως αθλήτριες της Ρωσίας!

Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας είναι τεταμένες. Το 2004 η Ρωσία εισέβαλε στην Κριμαία και προσάρτησε μονομερώς την περιοχή από την Ουκρανία, ενώ και φέτος ένταση επικράτησε μεταξύ των δύο χωρών, όταν ρωσικός στρατός άρχισε να μαζεύεται στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα. Ειδικά, όμως, η προσάρτιση της Κριμαίας αποτέλεσε ένα σοκ για τους Ουκρανούς.

Στις απονομές μεταλλίων η προσφώνηση γίνεται στα αγγλικά, τα γαλλικά και την γλώσσα των διοργανωτών από τρία διαφορετικά άτομα. Ένα εξ αυτών έκανε το λάθος, ζητώντας πάντως αμέσως συγνώμη για το περιστατικό. Το ίδιο έκανε και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων προς το αρχηγείο της Ουκρανικής ομάδας.

Δείτε επίσης: Oλυμπιακοί Αγώνες – Ποδηλασία: Με φορείο αποχώρησε η Ολλανδή Φαν Ρίσεν μετά από σύγκρουση (vid)

Aliri

Loading