Ζέρβας: Κάθε τίτλος για τον ΠΑΟΚ ανεβάζει την πόλη μας

Συμμετείχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στις εκδηλώσεις μνήμης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ομάδας Ιβάν Σαββίδη, τη Διοίκηση της ΠΑΕ , τους παίκτες και του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το voria.gr, σε δηλώσεις του για τη Γενοκτονία τόνισε πως «εκατόν δύο χρόνια μετά, σήμερα αλλά και κάθε μέρα θυμόμαστε και τιμούμε όλους αυτούς τους νεκρούς, τις χαμένες πατρίδες, τη χαμένη γη του πολιτισμού, της ανάπτυξης, όλα όσα πριν από τόσα πολλά χρόνια συνέβησαν και δημιούργησαν μια μελανή σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας».

propoli

«Μπορεί οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, οι Αρμένιοι αδελφοί μας να ήλθαν στα μέρη μας και η Θεσσαλονίκη να ωφελήθηκε τόσο πολύ από την παρουσία τους, αλλά δεν παύουμε κάθε μέρα να θυμόμαστε και να διεκδικούμε το αυτονόητο. Η σφαγή των Ποντίων πρέπει να έχει διεθνή αναγνώριση και αυτό είναι το χρέος της δικής μας γενιάς, το χρέος όλων μας: Να διεθνοποιήσουμε το αίτημα και πολύ σύντομα να γίνει και για τους Πόντιους αδελφούς μας αυτό που έγινε πριν από λίγες μέρες και για τους Αρμένιους. Θα είναι μια δικαίωση για αυτούς, αλλά θα είναι ακριβώς ο φάρος, για να μη συμβεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας κάτι ανάλογο αυτού του αποτρόπαιου που συνέβη πριν από 102 χρόνια», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως

«Είναι εξαιρετική χαρά για την πόλη μας να έρχεται ένας τίτλος. Γνωρίζετε πολύ καλά τα συναισθήματά μου για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Αλλά κι ως Δήμαρχος της πόλης χαίρομαι κάθε τίτλο, κάθε νίκη. Κάθε τίτλος για τον ΠΑΟΚ ανεβάζει την πόλη μας. Κάθε τέτοια επιτυχία για την πόλη μας είναι πολύ σημαντική.

Συγχαίρω τον Πρόεδρο, τον Ιβάν Σαββίδη, τη Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τους παίκτες, το team και θέλω να πιστεύω ότι τέτοιοι τίτλοι, που αρχίζουν να είναι πιο συχνοί στην πόλη μας, θα είναι μια καθημερινότητα και θα οδηγούν την πόλη μας και αθλητικά αλλά και οικονομικά στο σημείο στο οποίο όλοι θέλουμε. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, στην ομάδα και εύχομαι πάντα τέτοια».

Δείτε επίσης: Τα στιγμιότυπα από την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ (vid)

Loading