Η Κίνα προτείνει τη σύσταση ενός παγκόσμιου οργανισμού συνεργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Κίνα προτείνει τη σύσταση ενός παγκόσμιου οργανισμού συνεργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Κίνα ανακοινώνει τη δημιουργία διεθνούς οργανισμού για την τεχνητή νοημοσύνη, προωθώντας τη συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Κίνα εξέφρασε το Σάββατο την πρόθεσή της να ιδρύσει έναν διεθνή οργανισμό με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η πρωτοβουλία τοποθετεί τη χώρα ως μια εναλλακτική λύση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια εποχή που οι δύο χώρες ανταγωνίζονται για κυριαρχία στην αναπτυσσόμενη αυτή τεχνολογία. Η Κίνα επιδιώκει να συντονίσει τις παγκόσμιες προσπάθειες για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης και να μοιραστεί τις δικές της εξελίξεις. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σαγκάη, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί απάντηση στις στρατηγικές της αμερικανικής κυβέρνησης, που έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την ενίσχυση των εξαγωγών τεχνητής νοημοσύνης προς τους συμμάχους της.

Ο Λι, ενώ δεν ανέφερε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες, επικέντρωσε την προσοχή στις προσπάθειές τους να περιορίσουν την πρόοδο της Κίνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιώντας ότι αυτή η τεχνολογία ενδέχεται να γίνει αποκλειστικό προνόμιο ορισμένων χωρών και εταιρειών. Τόνισε πως η Κίνα επιθυμεί η τεχνητή νοημοσύνη να είναι ανοιχτά προσβάσιμη και όλες οι χώρες να έχουν ίσα δικαιώματα στη χρήση της.

Το τριήμερο συνέδριο στη Σαγκάη φέρνει μαζί ηγέτες της βιομηχανίας και πολιτικούς φορείς σε μια περίοδο αυξανόμενου τεχνολογικού ανταγωνισμού μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές προηγμένης τεχνολογίας προς την Κίνα, ενώ η τελευταία συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα αυτό, παρακολουθώντας τις εξελίξεις από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η πρωτοβουλία του οργανισμού αναμένεται να προάγει την πρακτική συνεργασία και να εξεταστεί το ενδεχόμενο εγκατάστασής του στη Σαγκάη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας. Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα σχέδιο δράσης που καλεί κυβερνήσεις και επιχειρήσεις να συνεργαστούν και να ενισχύσουν τις διεθνείς ανταλλαγές.

Η απουσία του Ίλον Μασκ από το συνέδριο, ο οποίος έχει συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στο κλίμα της συνάντησης, που συγκεντρώνει περισσότερες από 800 εταιρείες και πάνω από 3.000 προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play