Η Meta ιδρύει το εργαστήριο Superintelligence αποκλειστικά για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Η Meta ιδρύει το εργαστήριο Superintelligence αποκλειστικά για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

<span id=seo_<a href=https://politic.

gr?p=2095232>meta>Η Meta ιδρύει το εργαστήριο Superintelligence Labs για την ενίσχυση της έρευνας στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει προχωρήσει σε ριζική αναδιοργάνωση της συμμετοχής της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη με την ίδρυση ενός νέου τμήματος, που ονομάζεται Meta Superintelligence Labs. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αναφορές που καταδεικνύουν ότι η Meta, αφού υπήρξε οπισθοδρομική στις προηγούμενες προσπάθειές της στον τομέα, στοχεύει τώρα στην ταχεία πρόοδο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η υψηλού ρίσκου ώθηση ακολουθεί τις αποχωρήσεις ανώτερων στελεχών και την κακή υποδοχή του τελευταίου μοντέλου ανοικτού κώδικα Llama 4 της Meta. Επικεφαλής του νέου τμήματος θα είναι ο Αλεξάντρ Γουάνγκ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της startup Scale AI. Ο Γουάνγκ θα αναλάβει την ηγεσία της τεχνητής νοημοσύνης στο γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζοντας ότι το νέο εργαστήριο θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Meta για καινοτομία και νέες πηγές εσόδων.

Τον περασμένο μήνα, ο Ζούκερμπεργκ, στοχεύοντας στην εξασφάλιση ταλαντούχων ειδικών στην τεχνητή νοημοσύνη, προχώρησε σε επιθετικές προσφορές προς νεοφυείς επιχειρήσεις και προχώρησε σε προσωπικές συνεντεύξεις μέσω WhatsApp με αμοιβές που ξεπερνούν τα εκατομμύρια δολάρια. Οι νέοι διορισμοί περιλαμβάνουν πρώην ερευνητές από κορυφαίες εταιρείες όπως η OpenAI, η Anthropic και η Google.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει ήδη προσλάβει 11 νέους υπαλλήλους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ έχει αναφερθεί ότι η Meta προσφέρει μπόνους υπογραφής ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την προσέλκυση ταλέντων. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες ότι η επιδίωξη της AGI από την Meta θα μπορούσε να είναι μια άλλη αποτυχία που θα αποφέρει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα δαπανήσουν φέτος 320 δισεκατομμύρια δολάρια για την τεχνητή νοημοσύνη, με την Meta να ελπίζει να μην μείνει πίσω στην κούρσα για την κυριαρχία στον τομέα αυτό.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play