Απ. Τζιτζικώστας: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσεται στους εορτασμούς των 200 χρόνων ελευθερίας

«Αυτή η δράση θα αποτυπώσει, θα διασώσει και θα εντάξει ψηφιακά τα κειμήλια που έχουμε ως Μακεδονία και θα τα προβάλει σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας υποδέχτηκε την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, στο κτίριο της Περιφέρειας ενώ την ευχαρίστησε για τη στήριξή της.

propoli

«Σήμερα ανακοινώνουμε την ένταξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους εορτασμούς των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης. Είναι μία δράση πολύ σημαντική που θα μείνει για τις επόμενες γενιές. Πρόκειται για την ψηφιακή ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας στην εθνική παλιγγενεσία. Θα αποτυπώσει, θα διασώσει και θα εντάξει ψηφιακά τα κειμήλια που έχουμε ως Μακεδονία και θα τα προβάλει σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου στη Θεσσαλονίκη έγινε σε μία συμβολική μέρα, «ημέρα που απελευθερωνόμαστε και γυρίζουμε σελίδα, ανοίγουμε και πάλι την Ελλάδα σε σχέση με τα μέτρα για την προφύλαξη από την πανδημία του κορονοϊού».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου υπογράμμισε ότι «αυτή η χρονιά είναι η αρχή του τρίτου αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας» και ειδικότερα για την αυτοδιοίκηση.

«Είναι τα ισχυρά θεμέλια που δίνουν τη δυνατότητα στους τολμηρούς όχι απλώς να φροντίσουν το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά να τολμήσουν έναν νέο τρόπο ανάπτυξης με συνέργειες μέσα από το δημόσιο, τις περιφέρειες, τους δήμους και την επιχειρηματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η κ. Αγγελοπούλου εμφανίστηκε στη συνάντηση φορώντας παραδοσιακό μακεδονικό γιλέκο και πόρπη και μετά τις δηλώσεις ξεναγήθηκε από τον περιφερειάρχη τους κήπους της Βίλας Αλατίνη.

Δείτε επίσης: Απ. Τζιτζικώστας: 1.036 έργα και δράσεις προϋπολογισμού  2 δισ. ευρώ σε παιδεία, τουρισμό,  αντιπλημμυρικά έργα, ενεργειακά, στον τουρισμό, έργα ΣΔΙΤ, οδικά δίκτυα

 

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading