Απαγόρευση σήμερα και αύριο κυκλοφορίας στο Περιαστικό Δάσος

Με θετικό τρόπο ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και σε άλλες δασικές εκτάσεις καθώς το πρωινό ψιλόβροχο στην πόλη δεν ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιάς. «Η βροχή αυτή δεν ήταν στο πρόγραμμα, την περιμέναμε αύριο, ήρθε λίγο πιο σύντομα ενώ θα έχουμε και μια πτώση της θερμοκρασίας» επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης.

propoli

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνθήκη αυτή βοηθάει το έργο της πολιτικής προστασίας καθώς η σχετική υγρασία στο δασικό περιβάλλον λειτουργεί αποτρεπτικά για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Στο μεταξύ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κατά επτά με οκτώ βαθμούς μέχρι και μεθαύριο Σάββατο, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν από τα δύο στα 4 με 5 μποφόρ.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο κ. Στεργιάδης, σε επιφυλακή βρίσκονται τα μηχανήματα και τα οχήματα της Περιφέρειας (υδροφόρα και χωματουργικά) ενώ εθελοντικές οργανώσεις περιπολούν στο δάσος, σε συνεργασία με την πυροσβεστική και αν χρειαστεί και με την αστυνομία.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και σε άλλες δασικές εκτάσεις βρίσκεται σε ισχύ ως τις 8 αύριο το βράδυ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading