Χρ. Σταϊκούρας: «Στόχος μας να επιταχυνθούν τα έργα για το FlyOver – Έτοιμο τον Νοέμβριο το Μετρό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύσκεψη στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/7) το πρωί, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συγκοινωνίες και το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι αρμόδιοι υφυπουργοί, Βασίλης Οικονόμου και Νίκος Ταχιάος, αλλά και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας.

propoli

Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας «σήμερα κάναμε μια αξιολόγηση για το που βρισκόμαστε και ποιες είναι οι προτεραιότητες μπροστά μας. Μια βασική προτεραιότητα των φορέων της πόλης αυτό τον καιρό είναι και οι καλύτερες συγκοινωνίες. Υπάρχουν 110 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πλέον». Στη συνέχεια ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη λειτουργία του Μετρό τον προσεχή Νοέμβριο, ξεκαθαρίζοντας πως το έργο βαδίζει εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ τοποθετήθηκε και για το FlyOver.

«Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες από την έναρξη της κατασκευής του FlyOver. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα τελειώσει έγκαιρα το έργο. Η ανάδοχος εταιρεία εκφράζει την πεποίθησή της ότι αποδόθηκαν τα περισσότερα μέτωπα του έργου. Καθημερινά στα έργα υπάρχουν 200 εργαζόμενοι και 50 βαρέα οχήματα και ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα το έργο θα επιταχυνθεί. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις», πρόσθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει άπαντες να προετοιμαστούν για τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Βέλγιο | Πέθανε βρέφος 2 μηνών λόγω πτώσης κλαδιού πάνω στο καροτσάκι του

Loading