Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή 24χρονου νεαρού στην οποία προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων εντός του campus του ΑΠΘ.
Από το πρωί ήταν ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο ΑΠΘ καθώς οι εργασίες στο «Στέκι στο Βιολογικό» ξεκίνησαν υπό την επιτήρηση της ΕΛΑΣ, με αστυνομική κλούβα και διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το πανεπιστήμιο και με άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας μέσα στους χώρους του campus που διενεργούσαν προληπτικούς ελέγχους σε άτομα.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που φορούσαν κουκούλες, πέταξαν πέτρες προς το σημείο των εργασιών. Η ΕΛΑΣ απάντησε με ρίψη χημικών και με χειροβομβίδες κρότου λάμψεις για να απομακρύνει τα άτομα, και προχώρησε στην προσαγωγή ενός 24χρονου, η οποία αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη.
Αυτή την ώρα, τα ΜΑΤ παραμένουν παραταγμένα μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, όπου είναι συγκεντρωμένοι φοιτητές που διαμαρτύρονται για την παρουσία της ΕΛΑΣ, ενώ προς το παρόν η ένταση έχει αποκλιμακωθεί.
Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Τεταμένο κλίμα στην πρυτανεία – Νέα επεισόδια – Συνθήματα κατά των πρυτανικών αρχών παρουσία αστυνομίας (ΦΩΤΟ – vid)
- Τανάγρα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά μετά την πτώση F-4 Phantom και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία
- Πούτιν: «Επωφελείς οι επαφές» με Γουίτκοφ και Κούσνερ στη Μόσχα
- Πορεία για τη ΔΕΘ: «Κάνουμε τις δικές μας εξαγγελίες ενάντια στα ψίχουλα που θα δώσει η κυβέρνηση»
- Ανατροπή στον ΑΠΟΕΛ: ο Μπακασέτας ανακοινώθηκε επίσημα
- Σχολείο χωρίς άγχος: 6 πρακτικές συμβουλές για παιδιά και γονείς στην πρώτη μέρα
![]()
