Η ψηφιακή πλατφόρμα «ΕΥΤΟΠΙΑ» φέρνει νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η ψηφιακή πλατφόρμα «ΕΥΤΟΠΙΑ» φέρνει νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνει το ντεμπούτο της η ψηφιακή πλατφόρμα «ΕΥΤΟΠΙΑ», η χρήση της οποίας θα είναι δωρεάν. Στόχος της είναι να δώσει «ανάσα» στις ελληνικές επιχειρήσεις που αναζητούν εργατικό δυναμικό στους τομείς της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Οικονομίας, Βασίλης Ρόκος, επισημαίνει ότι ήδη καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από εργοδότες στην Ελλάδα και από τους επίσημους φορείς της Ινδίας, γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκές προοπτικές για ουσιαστική συμμετοχή από την πρώτη φάση υλοποίησης.

Οι κύριοι στόχοι του εγχειρήματος, το οποίο αναπτύσσεται τα τελευταία δύο χρόνια από το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας, είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της ζήτησης εργατικών χεριών στον αγροτικό και βιομηχανικό τομέα μέσω της δημιουργίας δικτύου υποδοχής. Η ίδρυση γραφείων θα συλλέγει στοιχεία εργατών, θα διεξάγει συνεντεύξεις και θα μεσολαβεί μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Το πρόγραμμα «ΕΥΤΟΠΙΑ» επιδιώκει να εξαλείψει φαινόμενα όπως η παράνομη εργασία και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, προσφέροντας μια βιώσιμη και ηθική προσέγγιση στην απασχόληση, ενώ παράλληλα ενισχύει την παραγωγική ικανότητα και τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Με την είσοδό τους στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΕΥΤΟΠΙΑ», οι εργοδότες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα για τη μετάκληση αλλοδαπών εργαζομένων με οργανωμένο και τυποποιημένο τρόπο, εξοικονομώντας χρόνο και περιορίζοντας τα διοικητικά βάρη. Ταυτόχρονα, αποκτούν άμεση πρόσβαση σε προελεγμένα προφίλ υποψηφίων, πλήρως προετοιμασμένων για την ένταξή τους στην ελληνική αγορά εργασίας. Μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την πορεία των αιτήσεων, με πλήρη ψηφιακή καθοδήγηση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

«Με αιχμή του δόρατος τη διαφάνεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, η ΕΥΤΟΠΙΑ φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, με μεθοδικό και αξιόπιστο τρόπο», επισημαίνει ο κ. Ρόκος. Στους μηχανισμούς ελέγχου για τη νομιμότητα και διαφάνεια στην πρόσληψη Ινδών εργαζομένων, συγκαταλέγονται ψηφιακή καταγραφή εργοδοτών και θέσεων εργασίας, οδηγίες και υποστήριξη προς τους εργοδότες σε όλα τα στάδια μετάκλησης, εγγυημένες συνθήκες εργασίας και στέγασης, καθώς και τακτικοί έλεγχοι.

Το πρόγραμμα «ΕΥΤΟΠΙΑ» θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας. Η επίσημη εκκίνηση του προγράμματος έγινε στις 30/5 με πρώτη εκδήλωση στην Αθήνα.

Στοχευμένες δράσεις γλωσσικής και πολιτισμικής εκπαίδευσης θα αποτελέσουν μέρος του προγράμματος, ενισχύοντας την ομαλή ένταξη των εργαζομένων στις τοπικές κοινωνίες.

Loading

Play