Νανοτεχνολογία 2025: Η Θεσσαλονίκη οδηγεί την επανάσταση των εργοστασίων 5.0

Νανοτεχνολογία 2025: Η Θεσσαλονίκη οδηγεί την επανάσταση των εργοστασίων 5.0

Το εργοστάσιο μαζικής παραγωγής φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει την αρχή για τη δημιουργία αντίστοιχων εργοστασίων 5.0 σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2032 τόνισε ο ιδρυτής του International Nanotech Hub Thessaloniki, ομότιμος καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογία 2025, που διεξάγεται από τις 5-12 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογία συμμετέχουν περισσότεροι από 500 επιστήμονες, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, καθώς και εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο.

Το Νανοτεχνολογία περιλαμβάνει Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας (5-12 Ιουλίου), Διεθνές Συμπόσιο Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών ISFOE25 (7-10 Ιουλίου), Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και τη Νανοτεχνολογία (8-11 Ιουλίου) και άλλα πολλά γεγονότα.

Φέτος, στην έκθεση προϊόντων και εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας EXPO2025 συμμετέχει και η θυγατρική εταιρεία της OET, OPV Installations με εφαρμογές ενσωματωμένης ενέργειας και οργανικών ηλεκτρονικών.

Την Τρίτη 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση του Νανοτεχνολογία με προσκεκλημένους ομιλητές τους καθηγητές Donal Bradley και Yury Gogotsi, οι οποίοι θα παρουσιάσουν καινοτόμες έρευνες και εφαρμογές στον τομέα της νανοτεχνολογίας.

Στις 9 Ιουλίου, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων HOPE-A και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Loading

Play