Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας στο προαύλιο του δημαρχείου

Με αφορμή την σημερινή Γιορτή της Μητέρας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το “Άλμα Ζωής” διοργάνωσαν την εκδήλωση «Μαμά σ’αγαπώ και σε προσέχω» στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Φώτης Εμμανουήλ

propoli

Οι παρευρισκόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες όπως παιχνίδια, εργαστήρια, μουσικές, έκθεση ζωγραφικής και τραγούδια αφιερωμένα στις μητέρες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους μαθητές των Παιδικών Σταθμών της πόλης με τραγούδια και μηνύματα αγάπης αφιερωμένα στις μητέρες τους με τον δικό τους τρόπο.

Παράλληλα, παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δόμου βοηθούν τα παιδιά στη δημιουργία χειροτεχνιών ώστε να τα δωρίσουν στις μητέρες τους.

Στον χώρο βρίσκονται Περίπτερα Ενημέρωσης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού, με ενημερωτικό υλικό που αφορά στα βασικά βήματα της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού.

Στο προαύλιο χώρο υπάρχουν αναρτημένες ζωγραφιές κι χειροτεχνίες των μαθητών από Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού, του Δήμου Νέαπολης-Συκεών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών αφιερωμένες στη μαμά τους.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται παράπλευρες δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια για την εκμάθηση συμπεριφορών υγείας, μέσα από δημιουργικό και διαδραστικό παιχνίδι, ανοιχτές συζητήσεις με τους γονείς στον προαύλιο χώρου του Δημαρχείου με παιδοψυχολόγο, διατροφολόγο κ.λ.π, Face Painting, χορός και μουσική.

Η εκδήλωση αποτελεί μία από τις εναρκτήριες δράσεις του Συλλόγου Άλμα Ζωής στο πλαίσιο του επετειακού 10ου Sail For Pink.

Δείτε επίσης: Μήνυμα Ν. Δένδια για την Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη

Loading