Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 42 και 45 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2026, κατά τη διάρκεια ελέγχων του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας σε αγροτεμάχιο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος.

Ο 42χρονος εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω να απορρίπτει μπάζα και απόβλητα ανακαινίσεων στον υπαίθριο χώρο, χρησιμοποιώντας φορτηγό εταιρείας που ανήκει στον 45χρονο συλληφθέντα. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ενεργούσε κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Όπως προέκυψε, η ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων στο συγκεκριμένο σημείο δεν ήταν μεμονωμένη, αλλά επαναλαμβανόταν για περίπου τρία χρόνια.
Η συσσώρευση μπαζών και άλλων στερεών αποβλήτων είχε ως αποτέλεσμα το αγροτεμάχιο να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και σημείο συγκέντρωσης τρωκτικών, ενώ οι Αρχές διαπίστωσαν και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η ανεξέλεγκτη απόρριψη προκάλεσε υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλαγές στη γεωμορφολογία του εδάφους και διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής.
Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, το περιβάλλον και την κοινωνία στο Politic.gr.
![]()
