Παράσταση διαμαρτυρίας για τις εξώσεις μεταναστών και μεταναστριών πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη των συλλογικοτήτων «Room 39» και «Stop War on Migrants» έξω από τα γραφεία του ΜΚΟ «Φάρος Ελπίδας» στη Θεσσαλονίκη.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη
Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες καταγγέλλουν πως «ο τερματισμός του στεγαστικού προγράμματος για αρκετές οικογένειες που είτε αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες είτε δικαιούνται επικουρικής προστασίας, τις οδηγεί αναγκαστικά στο κατώφλι της αστεγίας.
Το κράτος από τη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση του προσφυγικού μας έχει δείξει τις διαθέσεις του. Αφού κατάφερε να κάνει το βίο αβίωτο τόσων ανθρώπων που μετανάστευσαν προς την Ευρώπη, σε συνέχεια των μακροχρόνιων διαδικασιών ασύλου όπου έπρεπε να αναμένουν έγκλειστες/οι σε καμπς και κέντρα κράτησης, τώρα σε συνεργασία με τις ΜΚΟ τους/τις βγάζουν από τα διαμερίσματα σε μια ξεκάθαρη πολιτική εξόντωσης».
Όπως αναφέρουν, ΜΚΟ όπως η «Draseis» και ο «Φάρος Ελπίδας» εφαρμόζουν έναν ψυχολογικό πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών, με συνεχή τηλεφωνήματα, με πίεση να υπογράψουν χαρτιά που δεν είναι καν στη γλώσσα τους, διακοπή ρεύματος, νερού και θέρμανσης, με τη συστέγαση περισσότερων οικογενειών σε ένα διαμέρισμα και με η απειλή της αστυνομίας.
Τα αιτήματα τους είναι να σταματήσουν οι εξώσεις μεταναστ(ρι)ών, χαρτιά και ελευθερία μετακίνησης, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη και πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλες και όλους.
Δείτε εικόνες από το politic.gr:




Δείτε επίσης: Δικηγόρος 24χρονης: «Αδύνατο να εντοπιστεί το χάπι βιασμού γιατί το δείγμα λήφθηκε 18 ώρες μετά την κατηγορία»
- Ο Ευάγγελος Χρυσάφης αναδεικνύει τη δυναμική της ΜΕΤΚΑ πέρα από τα ελληνικά σύνορα
- Νέο πρόγραμμα επιδότησης για τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας
- Σ. Φάμελλος: Οξύτατη κυβερνητική κρίση – Δέσμευσή μας για ανοιχτά κομματικά μέσα ενημέρωσης
- Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με την οπλοκατοχή μετά το περιστατικό στα Βορίζια
- Αθήνα: Κέντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας με την έναρξη του FCEM World Congress 2025
![]()
