Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Χρίστος Γαλιλαίας.

«Είναι στιγμές που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν συναισθήματα. Μια από αυτές είναι σήμερα, μετά τη γνωστοποίηση της απώλειας του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη. Υποκλινόμαστε με σεβασμό και θαυμασμό στο παροιμιώδες καλλιτεχνικό έργο που κληροδοτεί στον Ελληνισμό ο εμβληματικός δημιουργός. Τον ευγνωμονούμε γιατί τίμησε τον Πολιτισμό, υπηρέτησε την Τέχνη, αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Ο Μίκης όλων μας ήταν η Ελλάδα, καθώς μετουσίωσε τις αγωνίες του λαού μας σε στίχους, μουσική και μελωδίες που έμειναν ανεξίτηλες στο χρόνο», αναφέρει η ανακοίνωση.

propoli

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εθνικό πένθος εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη για το θάνατο του ανθρώπου, η φήμη του οποίου ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και έγινε συνώνυμη του ήθους, της συνέπειας και της δημιουργικότητας.

Από την αρχή λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός φιλοξένησε πολλές φορές στη σκηνή του τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη, με την πρώτη παρουσία του να είναι τον Μάιο του 2001 και τον ίδιο να διευθύνει τη συναυλία.

«Το έργο και η παρακαταθήκη που αφήνει είναι φάρος δημιουργικότητας και οδηγός για την Ελλάδα που αναπτύσσεται έχοντας ως βασικό πυλώνα τον πολιτισμό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜΜΘ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading