Βραβεία για τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Social Innovation Hackathon-Junior Edition

Βραβεία για τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Social Innovation Hackathon-Junior Edition

Τρία σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης – το 2ο Γενικό Λύκειο Συκεών, το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου – βραβεύτηκαν για τις προτάσεις των μαθητών τους στο Social Innovation Hackathon-Junior Edition, τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με στόχο την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και λύσεων σε κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της η νεολαία της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι προκλήσεις, που συλλέχθηκαν σε συνεργασία με 14 σχολεία της περιοχής, έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργία σύγχρονων επιχειρηματικών ιδεών σε στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, όπως «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», «Καλή Υγεία και Ευημερία», «Μείωση Ανισοτήτων», καθώς και «Ειρήνη και Ισχυροί Θεσμοί».

Στη φετινή διοργάνωση, που έγινε στις 10 Μαΐου, την έναρξη έκανε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατερίνα Σαρρή, η οποία υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους και έδωσε τον λόγο σε εκπροσώπους από την κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση που υποστήριξαν την οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ειδικότερα, χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής Στράτος Σιμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νικόλαος Τζόλλας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Παναγιώτης Κετικίδης, καθώς και η Ευαγγελία Μπούτσκου, διευθύντρια εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μετά την παρουσίαση των προκλήσεων από τον κ. Σιμόπουλο, πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια με εισηγητές τους Γιάννη Χαρχαντή, πρόεδρο και ιδρυτή του InfinityGreece, και Κώστα Τραμαντζά, γενικό διευθυντή της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, τα οποία αφορούσαν επιχειρηματικές δεξιότητες και αποτελεσματική παρουσίαση επιχειρηματικών ιδεών. Στη συνέχεια, τα σχολεία εργάστηκαν σε ομάδες, ανέπτυξαν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες και διαγωνίστηκαν για τα τρία πρώτα βραβεία.

*Πηγή φωτογραφίας ΠΑΜΑΚ

Loading

Play