Διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά της σφαγής του παλαιστινιακού λαού, με την αύξηση συμμετοχής να προκαλεί ερωτήματα για την πολιτική στάση της κυβέρνησης. Η πρόσφατη διαδήλωση στο Σύνταγμα, που πραγματοποιήθηκε κατά της σφαγής του παλαιστινιακού λαού, ξεπέρασε σε συμμετοχή τις προηγούμενες, οι οποίες συγκέντρωναν το ενδιαφέρον μόνον μιας μικρής μερίδας πολιτών. Αυτή η αλλαγή στην προσέλευση αναμφίβολα συνδέεται με τη δήλωση του γενικού γραμματέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο οποίος προειδοποίησε ότι 14.000 παιδιά κινδυνεύουν από λιμό μέσα στα επόμενα 48ωρα. Η αυξημένη συμμετοχή που επήλθε στη διαδήλωση της Τετάρτης ήταν αναμφίβολα αποτέλεσμα της δήλωσης του γ.γ. των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Ωστόσο, είναι αβέβαιο αν αυτή η πληροφορία ήταν παντελώς άγνωστη ή αν λειτούργησε ως ηθική έκκληση για δράση απέναντι στην αδράνεια που επικρατεί. Σημαντική ήταν επίσης η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταψηφίσει τη χλιαρή κοινή πρόταση των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, γεγονός που ενίσχυσε τη συμμετοχή όσων είχαν συνείδηση της κατάστασης. Αυτό που δεν είναι σαφές είναι αν η δήλωση κόμιζε κάποια πληροφορία παντελώς άγνωστη στον κόσμο.
Το αίσθημα ματαιότητας που κυριαρχεί σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης αποδυναμώνει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Στην υπόθεση της Παλαιστίνης, η οποία παραδοσιακά συνδέεται με συμπάθεια στην ελληνική κοινωνία, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μετατόπιση στη στάση του κοινού. Παρόλο που υπάρχουν φωνές που καταδικάζουν την κυβέρνηση για την φιλοϊσραηλινή της στάση, οι εξηγήσεις που δίνονται προβάλλονται ως συμπτώματα της σύγχρονης πολιτικής συγκυρίας, με τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι στρατηγικές στην εθνική πολιτική.
Συνολικά, η σύγκρουση ανάμεσα σε δυτική επιρροή και εθνική ταυτότητα έχει ριζώσει βαθιά στην ελληνική πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα να επηρεάζει τις αντιδράσεις και τις στάσεις του κόσμου απέναντι σε γεγονότα όπως οι σφαγές στη Μέση Ανατολή.
Πηγή περιεχομένου: in.gr