Να αναγνωρίσουμε την αλήθεια πίσω από την υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης;

Να αναγνωρίσουμε την αλήθεια πίσω από την υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης;

Αναλύουμε την υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης και την πολιτική προπαγάνδα που τη συνοδεύει. Η πρόσφατη υπόθεση που συνέβη στην Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ ενέχει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν κωμικά, εάν δεν συνοδευόταν από μία τόσο σοβαρή και επικίνδυνη προπαγάνδα. Αρχικά, η είδηση ανέφερε την επίθεση ενός 34χρονου φοιτητή, που είχε χαρακτηριστεί «αιώνιος» και «παράσιτο» στην κοινή αργκό. Όμως, μετά από έρευνα, έχει αρχίσει να φαίνεται ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι η γυναίκα που κατήγγειλε τον 34χρονο είναι ιδιοκτήτρια κυλικείου και ότι ο κατηγορούμενος είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πολυτεχνείο . Η αφήγηση της ιδιοκτήτριας κυλικείου, την οποία πολλά κανάλια προβάλλουν, φαίνεται να παραποιεί την πραγματικότητα.

Στην εκπομπή όπου η γυναίκα περιγράφει την επίθεση, οι δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι η φιγούρα που φαίνεται επιτιθέμενη στο βίντεο είναι αυτή της ιδιοκτήτριας, ωστόσο οι περιγραφές των παρουσιαστών προσπαθούν να υποδείξουν ότι είναι το αντίθετο. Αρχικά οι δημοσιογράφοι τονίζουν ότι «φαίνεται ξεκάθαρα» ότι η γυναίκα δέχεται επίθεση, προτού οι υπεύθυνοι του κοντρόλ αποφασίσουν να επεξεργαστούν το βίντεο για να εξυπηρετήσουν την αφήγηση . Παρά την επιμονή των παρευρισκομένων ότι η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζεται, η προπαγάνδα επιμένει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 34χρονος έχει ζητήσει ιατροδικαστική εξέταση για τραυματισμούς, ενώ παραμένει ασαφές αν η ιδιοκτήτρια του κυλικείου έχει προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες. Αντίθετα, η ίδια φαίνεται να είναι αυτή που επιτέθηκε. Αυτό είναι ορατό μέσα από τα βίντεο που εμφανίζονται στην δημόσια συζήτηση, χωρίς κανένα ίχνος συστολής από τα μέσα.

Ο χαρακτηρισμός του 34χρονου ως «φοιτητή» είναι επίσης παραπλανητικός, καθώς είναι υποψήφιος διδάκτορας, και η αφίσα που τοποθετούσε δεν είναι εκλογική αλλά πρόσκληση για μια εκδήλωση που αφορά την ελευθερία της έκφρασης στα πανεπιστήμια. Η διοίκηση του ΕΜΠ, επιδεικνύοντας αυταρχισμό, αποφάσισε να απαγορεύσει και αυτήν την εκδήλωση, με τις εξελίξεις να εντείνουν τη συζήτηση γύρω από τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια.

Η παραποίηση της πραγματικότητας συνδέεται άμεσα με την πολιτική ατζέντα που επιδιώκει να αναδείξει ένα κλίμα βίας στα πανεπιστήμια. Στην πραγματικότητα, η βία και η ανομία συμβαδίζουν περισσότερο με εξωτερικές περιστάσεις, όπως επιθέσεις στις καφετέριες και απρόκλητες βιαιοπραγίες από την αστυνομία. Στο φόντο αυτό, το περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη αποκτά διαστάσεις που κλονίζουν τις αξίες του Κράτους Δικαίου.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play