Γερμανία: Τα εργαστήριά τους δεν πέτυχαν να κατασκευάσουν αποτελεσματικό εμβόλιο

Το mRNA εμβόλιο της γερμανική βιοφαρμακευτικής εταιρείας CureVac είχε αποτελεσματικότητα μόνο 47% – Μία από τις χαμηλότερες που έχουν ανακοινωθεί από κατασκευαστές

«Οδεύουμε γρήγορα για την τελική ανακοίνωση. Σχεδιάζουμε ακόμη να καταθέσουμε αίτηση για έγκριση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φραντς-Βέρνερ Χάας. Ωστόσο, ένας ειδικός στα εμβόλια, ο Τζέικομπ Κίρκεγκορ του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Πίτερσον στην Ουάσιγκτον τόνισε οτι τα αποτελέσματα των δοκιμών του εργαστηρίου είναι ολέθρια σε σημείο να μην υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας.

propoli

«Η αποτελεσματικότητα του δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά, από τη στιγμή που τα άλλα εμβόλια mRNA των Moderna και Pfizer/BioNTech έχουν αποτελεσματικότητα γύρω στο 95%», εκτίμησε η ειδική στη βιοστατιστική δρ Νάταλι Ντιν του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Η CureVac  είχε ανακοινώσει οτι τα δικά της εμβόλια σύγχρονης τεχνολογίας θα είναι πιο φτηνά αλλά και εύκολα διαχειρίσιμα καθώς διατηρούνται σε απλό ψυγείο για μήνες. Τα νέα ωστόσο απογοήτευσαν όσους είχαν ελπίσει ότι η CureVac θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τις πιο φτωχές χώρες με εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Τέλος, αξιοσημείβτο είναι οτι οι μετοχές της εταιρείας, που εδρεύει στο Τίμπινγκεν και σκόπευε να παράγει έως 300 εκατομμύρια δόσεις το 2021 και ένα δισεκατομμύριο το 2022, υπέστησαν «βουτιά» σχεδόν 51% στο χρηματιστήριο, μετά τις επίσημες ανοικοινώσεις.

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Ο Τσίπρας τον χρησιμοποιεί για τις ψήφους των ανεμβολίαστων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading