Nα αυξήσει την πληρότητα σταδίων, κινηματογράφων και θεάτρων ετοιμάζεται η ιταλική κυβέρνηση, μετά την θετική γνωμοδότηση της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής επιστημόνων
Ειδικότερα, η πληρότητα σε στάδια και ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορεί να φτάσει το 75% του συνόλου, ενώ εκείνη των παλέ ντε σπορ το 50%.
Στα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις αίθουσες συναυλιών, θα μπορεί να γεμίζει το 80% των θέσεων σε κλειστούς χώρους και το 100%, όταν πρόκειται για ανοικτούς.
Για τα μουσεία δεν θα ισχύσουν περιορισμοί. Όλοι οι θεατές, φίλαθλοι και επισκέπτες μουσείων θα πρέπει να διαθέτουν την πράσινη κάρτα εμβολιασμένου ή να έχουν κάνει γρήγορο τεστ εντός 48 ωρών πριν από την είσοδό τους στους συγκεκριμένους χώρους.
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Συνέλευσης Περιφερειών Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα σχολίασε: «Μια ισορροπημένη προσέγγιση, η οποία επιτρέπει να πάρει μια ανάσα ανακούφισης ο χώρος του θεάματος και του πολιτισμού». Η σχετική, επίσημη απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι αναμένεται να ληφθεί, όπως όλα δείχνουν, μέσα σε αυτή την εβδομάδα.
- Πούτιν: «Επωφελείς οι επαφές» με Γουίτκοφ και Κούσνερ στη Μόσχα
- Πορεία για τη ΔΕΘ: «Κάνουμε τις δικές μας εξαγγελίες ενάντια στα ψίχουλα που θα δώσει η κυβέρνηση»
- Ανατροπή στον ΑΠΟΕΛ: ο Μπακασέτας ανακοινώθηκε επίσημα
- Σχολείο χωρίς άγχος: 6 πρακτικές συμβουλές για παιδιά και γονείς στην πρώτη μέρα
- Σοκ στον Ολυμπιακό: ισοπαλία 1-1 στον Βόλο και τρεις τραυματισμοί
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
