Το Μαρόκο εντόπισε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας
«Αυτό το πρώτο κρούσμα από το νέο στέλεχος Όμικρον εντοπίστηκε σε μία Μαροκινή, η κατάσταση της υγείας της οποίας είναι σταθερή και δεν προκαλεί ανησυχία», διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου του υπουργείου, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MAP.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΗ ασθενής τέθηκε υπό ιατρική επίβλεψη σε ένα νοσοκομείο της Καζαμπλάνκα, της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας.
Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα έως τις 31 Δεκεμβρίου «προκειμένου να προφυλάξουν τα κεκτημένα του Μαρόκου στη μάχη κατά της πανδημίας».
Εντούτοις, η κυβέρνηση επιτρέπει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού προς ξένες χώρες και άνοιξε κατ΄εξαίρεση τα σύνορά της για τους Μαροκινούς που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό με αναχώρηση από τρεις χώρες (Πορτογαλία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμισε ότι οι γενικές απαγορεύσεις για τα ταξίδια δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία της παραλλαγής Όμικρον.
Χθες, το υπουργείο Υγείας του Μαρόκου προέτρεψε τους πολίτες να σέβονται τα μέτρα πρόληψης και να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.
Δείτε επίσης: Ινδονησία: Απαγορεύονται αφίξεις από 8 αφρικανικές χώρες – Μαρόκο: Αναστέλλονται όλες τις διεθνείς πτήσεις
- Τέλος η Cosmote, αρχίζει η Telekom στην Ελλάδα: τι αλλάζει στον Όμιλο ΟΤΕ
- «Τρωάδες» στο Βύρωνα: προσβάσιμη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για άτομα με οπτική και ακουστική αναπηρία στις 23/9
- Όρκος εκδίκησης από τους Φρουρούς της Επανάστασης για το «Έγκλημα πολέμου» σε γάμο στο Ιράν
- Σοκ στο Νεπάλ: 1.259 νεκροί και 5.083 αγνοούμενοι στον νέο προσωρινό απολογισμό
- ΚΚΕ: Το «νέο Λύκειο» φέρνει, σύμφωνα με το κόμμα, πιο σκληρούς ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση
![]()
