Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη σύνδεση μεταξύ ουρολοίμωξης και κατανάλωσης μολυσμένου κρέατος

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη σύνδεση μεταξύ ουρολοίμωξης και κατανάλωσης μολυσμένου κρέατος

Σύνδεση μεταξύ ουρολοίμωξης και κατανάλωσης μολυσμένου κρέατος, ανησυχία για την ασφάλεια τροφίμων. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος φαίνεται να σχετίζονται με την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε τροφιμογενείς ουρολοιμώξεις. Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι σχεδόν μία στις πέντε περιπτώσεις ουρολοίμωξης στη Νότια Καλιφόρνια συνδέεται με βακτήρια E.coli ζωικής προέλευσης, κάτι που εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων σε εθνικό επίπεδο.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα πιο επικίνδυνα στελέχη εντοπίζονται συχνά σε κοτόπουλο και γαλοπούλα. Η μελέτη συλλέγει πάνω από 5.700 δείγματα από ασθενείς και κρέατα από διάφορες περιοχές, χρησιμοποιώντας καινοτόμες γονιδιωματικές μεθόδους για την ανίχνευση της προέλευσης των βακτηρίων. Δημοσιευμένα αποτελέσματα στο επιστημονικό περιοδικό mBio αποκαλύπτουν ότι οι κάτοικοι περιοχών με χαμηλότερα εισοδήματα αντιμετωπίζουν 60% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν τροφιμογενή ουρολοίμωξη σε σχέση με πιο πλούσιες περιοχές.

Αυτή η έρευνα αναδεικνύει την ουρολοίμωξη όχι μόνο ως ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας, αλλά και ως ζήτημα δημόσιας ασφάλειας τροφίμων. Ο Λανς Μπ. Πράις, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο George Washington, τονίζει την ανάγκη νέων προληπτικών στρατηγικών για τις ευάλωτες κοινότητες που επωμίζονται δυσανάλογο βάρος. Παρόλο που η μελέτη εστιάζει στη Νότια Καλιφόρνια, υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι διαδεδομένο σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Οι ερευνητές προειδοποιούν για την ανάγκη περαιτέρω μελετών προκειμένου να ξεκαθαριστεί η τροφιμογενής μετάδοση από άλλες πηγές έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ειδικοί προτρέπουν το κοινό να υιοθετούν ασφαλείς πρακτικές στην κουζίνα, όπως η αγορά κρέατος που είναι καλά σφραγισμένο, το σωστό μαγείρεμα όλων των τύπων κρέατος και η σωστή υγιεινή των χεριών και επιφανειών μετά τον χειρισμό ωμού κρέατος.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play