Πρόεδρος Μποτσουάνας: Κάποιοι διπλωμάτες, φορείς της Omicron, ήρθαν από την Ευρώπη (vid)

Ζητά ανάκληση ταξιδιωτικών περιορισμών στις χώρες της νότιας Αφρικής

Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα δήλωσε πως κάποιοι από τους τέσσερις διπλωμάτες που εμφάνισαν τη νέα παράλλαξη Omicron είχαν επιστρέψει από την Ευρώπη, ζητώντας να ανακληθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τις χώρες της νότιας Αφρικής.

propoli

Η νότια Αφρική ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου τον εντοπισμό στελέχους, το οποίο διέφερε από τις έως τότε γνωστές μεταλλάξεις, ενώ μία μέρα αργότερα η Μποτσουάνα ανακοίνωσε αντίστοιχο εντοπισμό στελέχους επί του εδάφους της.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε πολλές χώρες να λάβουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τις χώρε της νότιας Αφρικής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της εξωτερικής διπλωματίας της Μποτσουάνα, η οποία από την πρώτη στιγμή μίλησε για τιμωριτική πολιτική των χωρών απέναντι σε μία χώρα που εντόπισε πρώτη τη μετάλλαξη και συμβάλλει σημαντικά στις έρευνες για την εξάλειψη του ιού.

“Είναι περιττό και, εάν με ρωτήσετε, για λόγους έλλειψης καλύτερης έκφρασης, ανεύθυνο”, δήλωσε ο Μασίσι αναφορικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, μιλώντας σε συνέντευξη στο CNN χθες βράδυ. “Οι διπλωμάτες ήλθαν από έναν αριθμό χωρών….και πέρασαν από έναν αριθμό χωρών για να φθάσουν στην Μποτσουάνα”.

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει τις εθνικότητές τους, λέγοντας απλά ότι “κάποιοι ήταν στην Ευρώπη και κάποιοι αλλού”. Ερωτηθείς εάν κάποιοι είχαν έλθει από την Ευρώπη στην Μποτσουάνα, απάντησε “Πράγματι”.

Πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινώσει κρούσματα Όμικρον, την ώρα που η Μποτσουάνα ΄χει ανακοινώσει ανακοινώσει πάνω από 20 περιπτώσεις της νέας παραλλαγής.

Δείτε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για κρούσματα σε γηροκομείο: Κατέληξε 62χρονος πλήρως εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις

Loading