Ρωσία: 23 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιασθεί – Ούτε ένα περιστατικό θανάτου μετά από εμβολιασμό

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, δήλωσε πως στην Ρωσία περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι, από τα 144 που είναι ο πληθυσμός της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού – Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό θανάτου μετά από εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας είπε «Στην χώρα μας δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα ούτε ένα θανατηφόρο περιστατικό που να σχετίζεται απευθείας με τον εμβολιασμό».

propoli

Ο Μουράσκα προσέθεσε ότι υπήρξαν περιστατικά επιπλοκών μετά από εμβολιασμό, όμως αυτά σχετίζονταν άμεσα με ασθένεια που ήταν γνωστή κατά τον εμβολιασμό.

Δήλωσε επίσης πως «Κάθε περιστατικό μελετάται, γι αυτό και κάθε επιπλοκή που εμφανίζεται…οπωσδήποτε εξετάζεται από επιτροπή»,

Αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν την σημασία του εμβολιασμού, ο υπουργός είπε ότι μπορούν να αλλάξουν γνώμη μετά την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι πιθανές χρονικές προθεσμίες για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρώσος υπουργός Υγείας είπε ότι η όλη διαδικασία προχωράει με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Ο υπουργός Υγείας Μουράσκα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένα ποσοστό των Ρώσων να επέλεξε να εμβολιαστεί με ξένα εμβόλια. «Στην κοινωνία μας υπάρχει μια εμμονή με τα ξένα. Είναι όμως αλήθεια ότι τώρα πολλοί βλέπουν ότι ορισμένα δικά μας προϊόντα είναι καλύτερα».

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα δήλωσε ότι έως τις 23 Ιουνίου είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου 20,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ και τις δύο δόσεις 16,7 εκατομμύρια.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 362 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 8 νεκροί και 215 διασωληνωμένοι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading