Δηλώσεις για τους εμβολιασμούς έκανε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.
«Η πλειοψηφία των ασθενών που εισάγονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Ρωσίας, δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.
Ο ίδιος τόνισε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει δεν εισάγονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
«Ποσοστό μεγαλύτερο του 92% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 είναι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκείνοι δε που έχουν εμβολιαστεί και εισάγονται στα νοσοκομεία, κατά κανόνα περνούν ελαφρά τη νόσο και δεν μπαίνουν στην εντατική», δήλωσε ο υπουργός.
Ο Μουράσκα επισήμανε επίσης ότι «αν νωρίτερα λέγαμε ότι η νόσος της Covid-19 είναι επικίνδυνη για άτομα άνω των 60 ετών, σήμερα στην ομάδα κινδύνου μπαίνουν η νεολαία και οι εγκυμονούσες».
Καταλήγοντας, ο Ρώσος υπουργός τόνισε: «Για αυτό τον λόγο ο πιο άμεσος και πιο γρήγορος τρόπος για να πάψει η μετάδοση της μολυσματικής νόσου, για να μειωθεί ο αριθμός των νοσούντων αλλά και αυτών που παρουσιάζουν βαριές επιπλοκές, για να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων, είναι φυσικά, μόνο ο εμβολιασμός».
Δείτε επίσης: Σουηδία – Κορονοϊός: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί στα τέλη Σεπτεμβρίου
- Στην κηδεία του Χάραλντ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για λογαριασμό του βασιλιά Καρόλου
- Ένταση στο Ορμούζ: το Ιράν απάντησε μετά τα αμερικανικά πλήγματα σε τρία πετρελαιοφόρα
- Χάλκη, ούτι και ρίζες: ο Haig Yazdjian μιλά για την πραγματική πατρίδα
- Ύπνος και όρεξη: γιατί ο λίγος ύπνος ανοίγει την όρεξη
- Μέσι δίνει ασίστ στο πρώτο ματς μετά τη διεθνή αποχώρηση και η Ίντερ Μαϊάμι μένει στο 2-2
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
