Στρατηγικές αντιμετώπισης καρκίνου του παχέος εντέρου με ηπατικές μεταστάσεις

Στρατηγικές αντιμετώπισης καρκίνου του παχέος εντέρου με ηπατικές μεταστάσεις

Συνδυασμός αναίμακτων, ριζικών χειρουργικών τεχνικών για την πρωτοπαθή εστία και πολυπαραγοντική αντιμετώπιση ηπατικών μεταστάσεων.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί μία από τις πιο συχνές κακοήθειες στον δυτικό κόσμο, με περίπου 1,9 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις και 900.000 θανάτους ετησίως παγκοσμίως. Η επίπτωσή του αυξάνεται σημαντικά μετά τα 55 έτη, γεγονός που καθιστά αναγκαίο τον προληπτικό έλεγχο μέσω κολονοσκόπησης από την ηλικία των 50 ετών.

Η χειρουργική εξακολουθεί να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της θεραπείας, ιδιαίτερα σε προσπάθειες ίασης. Η πολυπαραγοντική αυτή προσέγγιση είναι καθοριστική για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και τη μακροχρόνια επιβίωση του ασθενούς.

Ολική Μεσοκολική Εκτομή (CME)

Η πλέον ενδεδειγμένη χειρουργική τεχνική είναι η Ολική Μεσοκολική Εκτομή με Κεντρική Αγγειακή Απολίνωση (CVL), προσαρμοσμένη στη θέση του πρωτοπαθούς όγκου και τη διαδρομή λεμφαδενικής διασποράς.

Αντιμετώπιση Ηπατικών Μεταστάσεων

Στο μεταστατικό στάδιο, η συχνότερη εντόπιση των μεταστάσεων εντοπίζεται στο ήπαρ. Ασθενείς με περιορισμένες, τεχνικά εξαιρέσιμες μεταστάσεις στο ήπαρ μπορούν να υποβληθούν σε συνδυασμένη χειρουργική προσέγγιση: ριζική εκτομή του πρωτοπαθούς όγκου (CME) και χειρουργική ή υβριδική θεραπεία των μεταστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για θέματα που αφορούν την υγείας σας, εδώ

Loading

Play