Αυτή είναι η τροφή για καλύτερο ύπνο

Ο καλός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη γενική υγεία σας.

Έρευνες δείχνουν ότι ο σωστός ύπνος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

propoli

Συνιστάται να κοιμάστε αδιάλειπτα μεταξύ για 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Όμως πολλοί πασχίζουν να κοιμηθούν ακόμα και 5-6 ώρες.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προωθήσετε τον καλό ύπνο. Μία από αυτές είναι μέσω της διατροφής.

Υπάρχει μια ποικιλία τροφίμων που περιέχουν ιδιότητες που προάγουν τον ύπνο, αφού αποτελούν φυσική πηγή μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι μια φυσική ορμόνη που παράγεται από τον επίφυση του εγκεφάλου. Η επίφυση ξεκινάει να παράγει μελατονίνη και να την απελευθερώνει στο αίμα, όταν ο ήλιος δύσει και αρχίζει να βραδιάζει. Είναι το αρχέγονο “σήμα” του εγκεφάλου στο σώμα ότι πλησιάζει η ώρα για ξεκούραση. Αυτή η διαδικασία σας κάνει να νιώθετε υπνηλία.

Για καλύτερο ύπνο φάτε κεράσια

Αν και υπάρχουν πολλές τροφές που περιέχουν μελατονίνη, η #1 τροφή για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας είναι τα κεράσια. Τα κεράσια, ή ο χυμός κερασιού περιέχουν μεγάλη ποσότητα μελατονίνης και έχουν μελετηθεί ακόμη και για το ρόλο τους στην ανακούφιση της αϋπνίας. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα κεράσια αυξάνουν τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου.

Aliri

Επίσης, τα κεράσια είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Μια μερίδα 240 ml περιέχει:

το 62% των ημερήσιων αναγκών σας για βιταμίνη Α

το 40% για βιταμίνη C και

το 14% για μαγγάνιο

Περιέχουν επίσης πολλά αντιοξειδωτικά, όπως ανθοκυανίνες και φλαβονόλες.

Για να πάρετε τα μέγιστα οφέλη τους, συνιστάται να καταναλώνετε μια μερίδα (1 φλιτζάνι) κεράσια, ή χυμό κερασιού (240 ml) 2-3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.

Πηγή: iatropedia.gr

Loading