Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι μετοχές καταγράφουν άνοδο

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές με τις μετοχές να καταγράφουν άνοδο στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Η θετική πορεία εκτιμάται ότι οφείλεται στα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και τροφοδότησαν την ανάκαμψη των ασιατικών αγορών, αν και μια ακόμα αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ περιόριζε την γενικότερη αισιοδοξία των επενδυτών.

propoli

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2% παραμένοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, αλλά οι όγκοι συναλλαγών ήταν περιορισμένοι λόγω αργίας στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές τεχνολογίας κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 0,8%, ενώ οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών και των τραπεζών κατέγραφαν τη μεγαλύτερη πτώση.

Ο δείκτης αναφοράς οδεύει προς μέτρια άνοδο σε εβδομαδιαία βάση ύστερα από μια σειρά ισχυρών στοιχείων που υποδεικνύουν ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν χθες νέο ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19, με αποτέλεσμα πολλές αμερικανικές πολιτείες να καθυστερούν τα σχέδια για ‘άνοιγμα’ της οικονομίας.

Δείτε ακόμη:

Wall Street: Άνοδος στα κέρδη του χρηματιστηρίου

Loading