(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αττική: Ο 73χρονος που οδηγούσε ανάποδα από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Παλλήνη είναι γνωστός επιχειρηματίας

Πολύ γνωστός επιχειρηματίας σε Αθήνα και Μύκονο είναι ο ηλικιωμένος που οδηγούσε ανάποδα από το κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι την Παλλήνη, όντας μεθυσμένος.

Μάλιστα, στις αρχές Ιανουαρίου του 2005, το όνομα του γνωστού επιχειρηματία απασχόλησε τη δημοσιότητα μετά από κινηματογραφική έφοδο που πραγματοποίησε ένας μίνι στρατός 80 αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στο club που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας και λίγα χρόνια αργότερα το 2012, όταν έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού έξω από μπαρ στη Μύκονο και οδηγήθηκε στην Εντατική.

propoli

Ο 73 χρόνος, μετά το μπλόκο της τροχαίας και την σύλληψή του, πλήρωσε 12.560 ευρώ πρόστιμο για 17 παραβάσεις ΚΟΚ, ενώ του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 1160 ημέρες, δηλαδή για τρία και πλέον χρόνια! Ο ίδιος, όταν ξεμέθυσε, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμόταν τίποτα.

Βέβαια, αυτό ελέγχεται από αστυνομικούς, κατά πόσο δηλαδή δεν θυμόταν τίποτα από την κατανάλωση αλκοόλ ή παρουσίασε κενά μνήμης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Παραβίασε την διαχωριστική λωρίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα 

Το αδιανόητο συμβάν, με πρωταγωνιστή τον 73χρονο επιχειρηματία, σημειώθηκε σύμφωνα με το σήμα της ΕΛ.ΑΣ που έχει στη διάθεση του το newsit.gr, «Στις 06:20’, όταν σταθμός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία ανακριτικού με κωδικό κλήσης Τ21-11 και οδηγό αστυφύλακα κινούμενος επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση προς Πανεπιστημίου, φθάνοντας στο ύψος της συμβολής με την οδό Ακαδημίας διαπίστωσε πως όχημα με οδηγό τον 73χρονο παραβίασε τη διπλή διαχωριστική λωρίδα και κινούνταν επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πανεπιστημίου». 

Του έκαναν σήμα να σταματήσει – Πάτησε γκάζι, πέρασε με κόκκινο και οδηγούσε πάνω στις γραμμές του τραμ! 

Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί αμέσως «Με τη χρήση των φωτεινών και ηχητικών μέσων τού έγινε σήμα για να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε, αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα και παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη της ανωτέρω διασταύρωσης. Εν συνεχεία κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και  Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια. Ακολούθως κινήθηκε στην περιοχή του Κολωνακίου και στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μέσω των  Λ. Μεσογείων και Λ. Κατεχάκη εισήλθε στην Αττική Οδό». 

Τον κυνηγούσαν μια ώρα και 25 λεπτά 

Τέλος και περί ώρα 07.45 ακινητοποιήθηκε από σταθμούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής στην συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως. Εν συνεχεία οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών.

Καθ’ όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, το εν λόγω όχημα και ο οδηγός του ακολουθούνταν και επιτηρούνταν με προσοχή από σταθμούς τροχαίας της Διεύθυνσης μας, άλλα και από σταθμούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα γίνονταν προσπάθειες με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων να ακινητοποιηθεί».

12.560 ευρώ πρόστιμο για 17 παραβάσεις ΚΟΚ

Ο 73χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 290 Α Π.Κ., 290 Π.Κ. και 169 Π.Κ..

Στον ανωτέρω συλληφθέντα βεβαιώθηκαν οι διαπιστωθείσες τροχονομικές παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους -12.560- ευρώ. Ειδικότερα, δέκα επτά (17) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, δύο (2) για κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, μία (1) για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής και μία (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, καθώς πραγματοποιήθηκε έλεγχος αλκοόλης στον εκπνεόμενο αέρα με πρώτη μέτρηση: 0,31 mg/lt και δεύτερη μέτρηση: 0,28 mg/lt. Επιπλέον, αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης του για -1.160- ημέρες, πιστώθηκαν -175- πόντοι στο Σ.Ε.Σ.Ο. και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για -400- ημέρες».

Δείτε επίσης: «Επίθεση» Γεωργιάδη σε Φάμελλο: «Χωρίς τον Άγιο Σαμαρά θα είχατε μπολιβάρ στην τσέπη»

Loading