89χρονος τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ και ακόμη τρία άτομα στη Λουκάρεως
Σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στην Αθήνα, με έναν 89χρονο να ανοίγει πυρ σε δύο διαφορετικά σημεία, προκαλώντας τον τραυματισμό συνολικά τεσσάρων ατόμων.
Μετά το επεισόδιο στον ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό, οι αρχές δέχθηκαν νέα κλήση για πυροβολισμούς στην οδό Λουκάρεως.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος μετέβη στο Εφετείο, όπου άνοιξε ξανά πυρ στο ισόγειο του κτιρίου, τραυματίζοντας ελαφρά τρία άτομα.
Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει και από το δεύτερο σημείο, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.
Κοντά στο κτίριο του Εφετείου εντοπίστηκε η καραμπίνα που χρησιμοποίησε, γεγονός που δείχνει ότι την εγκατέλειψε κατά τη φυγή του.
Νωρίτερα, ο 89χρονος εισέβαλε οπλισμένος σε κτίριο του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και πυροβόλησε έναν υπάλληλο στο πόδι.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο παρείχαν άμεσα πρώτες βοήθειες, χρησιμοποιώντας τουρνικέ για τον περιορισμό της αιμορραγίας, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.
Ο 63χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τη σύλληψή του, εξετάζοντας παράλληλα όλα τα δεδομένα για τα κίνητρα και τις συνθήκες των επιθέσεων.
![]()
