Ενδοοικογενειακή βία: Νέο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ανακαλείται η άδεια όπλου μόλις γίνει καταγγελία

Στην ανάκληση της άδειας οπλοφορίας θα προχωρούν οι αρχές, αμέσως μόλις γίνει κάποια καταγγελία για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως ανέφερε το MEGA συντάχθηκε σήμερα έγγραφο που αναφέρει πως σε κάθε περίπτωση ποινικής δίωξης για εμπλοκή ατόμου σε ενδοοικογενειακή βία θα ανακαλείται η άδεια του όπλου από το φερόμενο δράστη.

propoli

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους

Ραγδαία είναι η αύξηση των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την αστυνομία, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν γίνει 112 καταγγελίες, 64 συλλήψεις, ενώ 5 θύματα ζήτησαν μεταφορά σε δομή ή ξενοδοχείο.

Μέσα σε μία εβδομάδα 20 γυναίκες ενεργοποίησαν το Panic Button στην Αττική.

Τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί:

-852 καταγγελίες

-617 συλλήψεις

Τα Αστυνομικά Τμήματα με τις περισσότερες καταγγελίες είναι:

-Μενιδίου

-Δημοτικού θεάτρου Πειραιά

-Αλίμου

-Ηρακλείου Κρήτης

-Περιστερίου

Καθηλωμένος με ιμάντες ο δράστης

Στο μεταξύ σύμφωνα με το MEGA, ο δολοφόνος της άτυχης Κυριακής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο, φρουρούμενος από 4 αστυνομικούς. Αρνείται να συνεργαστεί με τους γιατρούς και εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά, προσπαθώντας να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Πετάει τους ορούς, σπάει ότι είναι εκεί. Τον έχουν καθηλώσει με ιμάντες όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο με ιατρική εντολή στο κρεβάτι του. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε επίσης: Το 2026 οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Loading