Κάθε 45 λεπτά μία καταγγελία στην ΕΛΑΣ για ενδοοικογενειακή βία

Κάθε 45 λεπτά μία καταγγελία στην ΕΛΑΣ για ενδοοικογενειακή βία – Δύο νέες καταγγελίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Κιάτο

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές και τις πληροφορίες της ertnews κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, το τελευταίο διάστημα . Δύο νέες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα – Κιάτο.

propoli

Από τον Ιανουάριο αναφέρθηκαν στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο περίπου 6.500 περιστατικά και η Άμεση Δράση ανταποκρίθηκε σε τουλάχιστον 4.800, ενώ 270 γυναίκες χρησιμοποίησαν το panic button.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνελήφθη ένας 54χρονος γιατί φέρεται να χτύπησε και να απείλησε την σύντροφό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην γυναίκα δόθηκε σχετικό έντυπο υλικό για τις υφιστάμενες δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βοήθειας.

Η ίδια ενημερώθηκε για την δυνατότητα μεταφοράς της στην ιατροδικαστική Υπηρεσία για εξέταση, για την φύλαξή της σε ειδικό χώρο, αλλά και να της χορηγηθεί panic button.

Στο Κιάτο μια γυναίκα ηλικίας 58 χρόνων κατήγγειλε τον γιό της ηλικίας 36 ετών για ενδοοικογενειακή και ψυχολογική βία ο οποίος στην συνέχεια συνελήφθη.

Aliri

Loading