Κρήτη: Οι αρχές εντόπισαν παράνομο αποστακτήριο που έφτιαχνε ποτά «μπόμπες» – Έγιναν δύο συλλήψεις

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης, σχετικά με τη νομιμότητα των αλκοολούχων ποτών, με στόχο την καταπολέμηση παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης νοθευμένων ποτών.

Τους ελέγχους κάνει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ/ Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής και τη συνδρομή του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, καθώς κατά την περίοδο από 10.06.2024 έως 15.06.2024 συστήθηκαν μεικτές ομάδες ελέγχων.

propoli

Έγιναν ακόμη έλεγχοι σε επιχειρήσεις – αποστακτήρια – ποτοποιίες, επιχειρήσεις διακίνησης αλκοολούχων ποτών (κάβες) και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) σε τουριστικές περιοχές των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, στη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας, παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών στο Ηράκλειο.

Εκεί συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ενώ επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δώδεκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε κατάστημα ποτοποιίας – οινοποιίας και σε αποστακτήριο και λήφθηκαν δείγματα αλκοολούχων προϊόντων τα οποία απεστάλησαν προς ανάλυση στην Χημική Υπηρεσία Ηρακλείου ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση.

Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης με αμείωτη ένταση και θα συμβάλλουν ώστε να αποτραπεί, κατά την επίμαχη περίοδο, η διάθεση στην κατανάλωση και διακίνηση λαθραίας αλκοόλης και νοθευμένων αλκοολούχων ποτών. Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Δείτε επίσης: Ηλεία: Στις φυλακές Γρεβενών ο δολοφόνος της 11χρονης

Loading