Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέα η 25χρονη Μαρία που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης

Προφυλακιστέα έχει κριθεί μετά τη σημερινή της απολογία στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η 25χρονη Μαρία η οποία κατηγορείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικες.

Τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο 55χρονος tattoo artist Σπύρος Παππάς, ενώ έχει αφεθεί ελεύθερος και ο φίλος της 25χρονης με εγγυοδοσία 25.000 ευρώ και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

propoli

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα και κατά τη διάρκειά τους οι περισσότεροι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες. Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων της μαστροπείας ανηλίκων, της εμπορίας ανηλίκων και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 55χρονος tattoo artist φέρεται να είπε πως δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα, ωστόσο είπε πως ήρθε σε σεξουαλική επαφή με κάποιες ανήλικες χωρίς όμως να ξέρει την ηλικία τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κοπέλες του ζήτησαν να έρθουν σε ερωτική επαφή με αντάλλαγμα να τις κάνει τατουάζ.

Μετά την απολογία του ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 6.000 ευρώ και υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Ο κατηγορούμενος ταξιτζής αλλά και ο φίλος της 25χρονης Μαρίας φέρονται επίσης, να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση λέγοντας πως δεν μετέφεραν τα κορίτσια στα ραντεβού.

Το ίδιο υποστήριξε και ο 36χρονος ο οποίος κατηγορήθηκε για εμπορία ανηλίκων. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα.

Η 20χρονη κατηγορούμενη είπε ότι δεν προωθούσε τα ανήλικα κορίτσια στην πορνεία, και έχει αφεθεί ελεύθερη υπό τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Η 25χρονη που κατηγορείται ως «εγκέφαλος» στο κύκλωμα μαστροπείας αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι οι ανήλικες φίλες της έβρισκαν και έκλειναν μόνες τους τα ερωτικά ραντεβού.

Η 25χρονη η οποία κατηγορείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, σπάει τη σιωπή της και μιλάει για πρώτη φορά στο MEGA για όλα όσα κατηγορείται. Φέρεται να στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια και να τα υποχρέωνε να εκδίδονται.

«Όλα αυτά που σας λένε είναι ψέματα, δεν φταίω πουθενά εγώ» λέει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την ίδια, τα 2 από τα 7 κορίτσια που έπεσαν θύματα του trafficking ήταν μόνο φίλες της.

«Τα κορίτσια είναι φίλες μου. Εγώ με τις δύο είμαι φίλη, τις υπόλοιπες δεν τις ξέρω. Και εγώ με αυτές είμαι φίλη και έχω μιλήσει με αυτές και μου είπαν ότι δεν έχουν πει τίποτα».

Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με τα ραντεβού που κανονίζονταν με πελάτες. Τα ανήλικα κορίτσια όπως υποστηρίζει, έβρισκαν μόνες τους πελάτες μέσα από τα social media.

«Με ποιο τρόπο βρίσκανε πελάτες; Από το Facebook. Αυτά τα κάνανε μόνες τους. Μόνες τους, δεν ήμουν εγώ, εγώ ούτε καν το έχω κάνει αυτό» ανέφερε.

Η 25χρονη φαίνεται από τα λεγόμενά της να πέφτει σε αντιφάσεις. Αρχικά είπε πως δεν έβαλε εκείνη τα ανήλικα κορίτσια να εκδίδονται: «Είναι 17 χρόνων και οι δύο αλλά είναι φίλες μου. Το έχουνε πει όταν τις καλέσανε στη ΓΑΔΑ, ότι δεν τις έβαλα εγώ και ότι είναι φίλες μου. Τα έχουνε καταθέσει όλα αυτά».

Ωστόσο, αργότερα παραδέχτηκε ότι γνώρισε στις κοπέλες κάποιους άνδρες, αλλά μόνο για 1-2 φορές. «Εμένα μου είπανε επειδή έχω κάτι γνωστούς, μου είπανε «χρειαζόμαστε λεφτά» και με παρακαλούσαν Αυτές μου είπανε ότι θέλουν να το κάνουνε, το κάνανε και χωρίς λεφτά. Εγώ τους είπα ότι και εγώ χρειάζομαι λεφτά, έχω γνωστούς. Μία φορά έγινε, δύο… Από τότε δεν το έχουν ξανακάνει».

Τα χρήματα για κάθε ραντεβού ήταν από 200 μέχρι 400€. Η 25χρονη κατηγορείται ότι έπαιρνε από τα ραντεβού, 50 με 100€ κάθε φορά, ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι μόνο μια φορά πήρε χρήματα επειδή τα είχε ανάγκη.

«Μόνες τους, δεν πήγαινα εγώ. Εγώ δεν πήγαινα πουθενά. Μου είπαν ότι: «Έχω πάει εκεί, μου δώσανε αυτά τα λεφτά» και εγώ της ζήτησα μία φορά λεφτά. Πήγε να μου δώσει 30€ μία κοπέλα και της λέω: ”Μπορείς να μου δώσεις 50€;”. Μία φορά το είπα».

Οι ανήλικες μαθήτριες, θύματα του κυκλώματος, πολύ γρήγορα βρέθηκαν μπλεγμένες τόσο στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας, όσο και στον δύσκολο δρόμο των ναρκωτικών. Η 25χρονη, αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της με τις ουσίες.

«Δεν μπλέκομαι εγώ με αυτά, ούτε καπνίζω, ούτε τίποτα. Γιατί με έχουνε βάλει και για ναρκωτικά και για όλα αυτά. Εγώ δεν εμπλέκομαι σε όλα αυτά. Ούτε 1€ δεν έχω, τι 10.000€ λένε;».

Μιλώντας για το αν γνωρίζει τη Λορέλα η οποία έχει συλληφθεί για άλλο κύκλωμα μαστροπείας είπε:

«Στο «Χαμόγελο» έχω μεγαλώσει, δεν έχω ούτε μαμά, ούτε μπαμπά. Επειδή δεν έχουν κανέναν. Για αυτό το κάνανε, είμαι σίγουρη. Δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο. Μπλέξανε και το αγόρι μου χωρίς λόγο. Τα κορίτσια δεν έκαναν. Οι μαμάδες τους μου κάνανε μήνυση. Εγώ δεν ξέρω καν την Λορέλα, δεν την ξέρω καν».

Δείτε επίσης: Κύκλωμα μαστροπείας: «Σπάει» τη σιωπή της η 25χρονη – «Είναι ψέματα όλα, δεν φταίω πουθενά εγώ»

Loading