Πειραιάς: Εντοπίστηκαν κοντέινερ με κοκαΐνη άνω του 1.000.000 ευρώ

Κοντέινερ που έφτασαν από το Εκουαδόρ στο λιμάνι του Πειραιά και είχαν δηλωθεί ότι περιέχουν μπανάνες, τελικά αποδείχθηκε ότι έκρυβαν κοκαΐνη και τα εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης «Κόκα Μπανάνα» και μέσω του ειδικού μηχανήματος x-ray και του σκύλου Μαξ, εντόπισαν την ποσότητα κοκαΐνης, καλά κρυμμένης στα κιβώτια με τα φρούτα.

propoli

Μέσω του ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου με αλγόριθμο, δεσμεύτηκε από το 3ο Τελωνείο Πειραιά ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ο έλεγχος x-ray εντόπισε οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου.

Αμέσως, οι ελεγκτές, μαζί με τον Μαξ, άνοιξαν το κοντέινερ και βρήκαν και κατέσχεσαν 21 συσκευασίες κοκαΐνης, μεικτού βάρους 21kg.

Η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Πλέον, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ διερευνούν, σε συνεργασία με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, τις απολήξεις του διεθνούς κυκλώματος, ώστε να βρουν την άκρη του νήματος, ενώ, ταυτόχρονα, εξετάζεται και αν η περίπτωση αυτή συσχετίζεται και με άλλες υποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι, μόνο την τελευταία πενταετία, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κόκα Μπανάνα», το μοντέλο της οποίας χρησιμοποιείται και σε άλλες δράσεις, έχουν εντοπίσει και δεσμεύσει πάνω από 3 τόνους κοκαΐνης.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης και Θεοχαρόπουλος πρόκειται να ζητήσουν δημοψήφισμα για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Loading