Πρέβεζα: Άντρας πυροβόλησε σκύλο – Σοκαριστικό βίντεο

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του LIVE NEWS, ο δράστης πυροβόλησε έναν σκύλο σε επαρχιακό δρόμο της Πρέβεζας. Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και στη συνέχεια τα σκυλιά άρχισαν να γαβγίζουν.

propoli

«Βγαίνει ένα μικρό σκυλάκι από την δεξιά πλευρά και δέχεται τον πυροβολισμό στην αριστερή πλευρά. Δεν υπάρχει άλλο σπίτι εκεί, μόνο του δράστη, από εκεί ακούστηκε ο πυροβολισμός και τον είδε καθαρά η ανιψιά μου», λέει ο Ταξίαρχος Ε.Α., Ζήκος Νικόλαος.

Οι κάτοικοι, πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους. Έβλεπαν σκυλιά να τρέχουν πανικόβλητα στον δρόμο. Ο δράστης, δεν υπολόγισε όμως ότι μία γυναίκα θα έβλεπε όλο το περιστατικό από την αρχή, ενώ καθόταν στο μπαλκόνι της.

«Ο φερόμενος ως δράστης επειδή δεν είδε το αυτοκίνητο από τις ανιψιές μου, βρήκε την ευκαιρία πήρε το όπλο του και πυροβόλησε τον σκύλο από την πυλωτή του. Η ανιψιά μου όμως επειδή ήταν στην βεράντα του σπιτιού τον είδε. Όταν είδε την ανιψιά μου τρομοκρατήθηκε μάζεψε το όπλο και μπήκε από την πίσω πλευρά στο σπίτι. Όταν βγήκε μετά από μισή ώρα, κοίταξε άγρια την ανιψιά μου», πρόσθεσε.

Ο σκύλος που ακούγεται στο βίντεο να σπαράζει μετά τον πυροβολισμό δεν ήταν αδέσποτος. Επέστρεψε τραυματισμένος στην ιδιοκτήτριά του.

Ο Χρήστος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχος κοινωφελών δομών και ποιότητας ζωής, είπε στο LIVE NEWS:

«Η κτηνίατρος μας ενημέρωσε ότι το σκυλί δεν κινδυνεύει σοβαρά, είναι αγχωμένο, συγχυσμένο. Είναι δύσκολο να βγει η σφαίρα από το σώμα του ζώου, η σφαίρα είναι κάτι που χρειάζεται η αστυνομία για την έρευνα της».

«Ήξερε που πυροβολούσε, πυροβόλησε κοντά στην καρδιά. Η βολίδα αυτή τρύπησε το ζώο και για δύο εκατοστά δεν έφτασε κοντά στην καρδιά. Δεν μπορεί να γίνει χειρουργείο, η βολίδα έμεινε μέσα και ο σκύλος επιστράφηκε στην ιδιοκτήτρια», πρόσθεσε ο Ζήκος Νικόλαος.

Η γυναίκα που ήταν μπροστά σε όλο αυτό, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και βρήκαν τον δράστη. Συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα.

Οι κάτοικοι του χωριού αναφέρουν πως βλέπουν συχνά τραυματισμένα σκυλάκια και γατάκια να ψυχορραγούν αιμόφυρτα στον δρόμο.

«Το τελευταίο διάστημα στο χωριό μου έχουμε αρκετούς τραυματισμούς σκύλων και γάτες που τραυματίζονται από αεροβόλο όπλο. Έχω ακούσει πυροβολισμούς 1.30 η ώρα τα χαράματα, 2 η ώρα τα χαράματα και την επόμενη ημέρα βρίσκαμε σκύλους και γάτες τραυματισμένα», πρόσθεσε ο κ. Ζήκος Νικόλαος.

Ο κ. Ζήκος Νικόλαος είπε στο LIVE NEWS.

«Είμαι ταξίαρχος εα της ελληνικής αστυνομίας, πυροβολούνται τα σκυλάκια στο χωριό πέτρας Πρεβέζης τα οποία μετά πληγωμένα και αιμορραγώντας πηγαίνουν και πεθαίνουν. Εγώ βρίσκομαι στην Αθήνα έχω επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας την Τετάρτη που θα είμαι στο χωριό μου θα υποβάλω μήνυση εναντίον του ανθρώπου που πυροβόλησε τα σκυλάκια.  Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει τραυματίσει πολλά σκυλάκια και γάτες και μερικά από αυτά έχουν πεθάνει. Αν τον φοβάται η γειτονιά να τον καταγγείλει εγώ δεν το φοβάμαι και θα κάνω όλες της απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται. Υπάρχει μάρτυρας που τον είδε να πυροβολεί τα σκυλάκια».

Loading