Σοκ στα Ιωάννινα: Πέντε όλμοι σε κάδους απορριμμάτων, πίστευε ότι ήταν παλιά εργαλεία

Σοκ στα Ιωάννινα: Πέντε όλμοι σε κάδους απορριμμάτων, πίστευε ότι ήταν παλιά εργαλεία

Αναστάτωση προκάλεσε αργά το μεσημέρι της Κυριακής στο χωριό Πεδινή στα Ιωάννινα ο εντοπισμός πέντε όλμων μέσα σε κάδους απορριμμάτων, με τις αρχές να κινητοποιούνται άμεσα.

Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού

Οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν στο σημείο περισυνέλεξαν με ασφάλεια το πολεμικό υλικό.

Λίγη ώρα αργότερα, λόγω της κινητοποίησης, εμφανίστηκε στην Αστυνομία η γυναίκα που είχε πετάξει τους όλμους στους κάδους μαζί με άλλα αντικείμενα.

Όπως ανέφερε, καθάριζε αποθήκη όπου φυλάσσονταν αντικείμενα του πατέρα της, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή. Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία ότι ενδέχεται να υπήρχε και άλλο παρόμοιο υλικό στον χώρο.

Όπως είπε, είχε θεωρήσει ότι επρόκειτο για παλιά εργαλεία ή εξαρτήματα και τα εναπόθεσε κοντά στον κάδο απορριμμάτων για… ανακύκλωση.

Ακολούθησε έρευνα της Αστυνομίας στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν ακόμη τρεις όλμοι. Το σύνολο του πολεμικού υλικού παραλήφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να οδηγηθεί προς καταστροφή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι όλμοι ήταν ενθύμια από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είχαν παραμείνει στην αποθήκη για χρόνια.

Loading

Play