Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η 28χρονη πρώην σύζυγος του 38χρονου θύματος της απόπειρας δολοφονίας στη Δροσιά. Σε βάρος της έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει τις δικές της εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η ίδια είχε δηλώσει πως ήταν διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή, λέγοντας ότι συνεργάστηκε με την αστυνομία, μίλησε και με ανθρώπους της ασφάλειας και ότι στο σπίτι της έγιναν σχετικές επισκέψεις, όπου έδειξε εικόνες και επιπλέον πληροφορίες. Λίγο πριν καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο, συνελήφθη.
Η 28χρονη, με καταγωγή από τη Ρουμανία, υποστήριζε από την αρχή ότι ανάμεσα στους δύο άντρες υπήρχε ερωτική αντιζηλία, πως η ίδια διατηρούσε καλές σχέσεις και με τους δύο και ότι όλη η υπόθεση, που οδήγησε τον πρώην σύζυγο και πατέρα του παιδιού της στο νοσοκομείο με 87% αναπηρία, μοιάζει με κακόγουστη ταινία.
Σε συνέντευξή της στο MEGA είχε πει πως «νομίζω ότι είναι μια πολύ, πολύ κακή ταινία», προσθέτοντας ότι «υπήρχε μια τέτοια έντονη διάθεση, σε φάση ζήλιας όμως, όχι κάτι άλλο τρελό». Είχε ακόμη αναφέρει ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και πως οι δύο άντρες δεν είχαν ποτέ φτάσει σε ξύλο, βρισιές ή κάτι αντίστοιχο.
Παρότι ο δράστης της επίθεσης έχει ομολογήσει και βρίσκεται ήδη στη φυλακή, η οικογένεια του θύματος θεωρεί πως εκείνος που οργάνωσε την απόπειρα είναι η 28χρονη. Για τον λόγο αυτό κατέθεσε μήνυση εναντίον της για ηθική αυτουργία.
Την ίδια άποψη φαίνεται να υιοθετεί και η πλευρά του καθ’ ομολογίαν δράστη. Στενή φίλη του μίλησε στο MEGA και υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό πως η 28χρονη ασκούσε μεγάλη επιρροή πάνω του.
Η ίδια είπε πως πιστεύει ότι όσα έγιναν είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης και πως ήταν πασιφανές ότι εκείνη τον χειραγωγούσε όσο ήταν μαζί. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ένας άνθρωπος που δηλώνει πως έχει χωρίσει και μετά από έναν μήνα πηγαίνει να κάνει τόσο μεγάλο κακό στον πρώην σύντροφο «δεν έχει λογική», ενώ πρόσθεσε ότι ο δράστης δεν είχε όφελος από την επίθεση.
Η φίλη του δράστη εκτίμησε επίσης πως η προσπάθεια χειραγώγησης μπορεί να συνεχίστηκε και μετά την προφυλάκιση του 29χρονου. Όπως είπε, θεωρεί πιθανό η 28χρονη να προσπαθήσει να τον επηρεάσει και μέσα από τη φυλακή, χωρίς να γνωρίζει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να επικοινωνεί μαζί του.
Η νεαρή υποστηρίζει στο Live News πως σε βάρος της κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν μια σκευωρία, η οποία, όπως λέει, θα αποκαλυφθεί μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει την Πέμπτη ενώπιον της ανακρίτριας.
Παράλληλα, η 28χρονη φέρεται να παρουσιαζόταν ψευδώς στο διαδίκτυο ως ψυχολόγος. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, διατηρούσε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ψεύτικο όνομα, αλλά με το δικό της τηλέφωνο και φωτογραφίες, όπου διαφήμιζε διαδικτυακές συνεδρίες έναντι αμοιβής, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει εκτενή εκπαίδευση.
Γειτόνισσα του δράστη είπε ότι τη γνώριζαν από την περιοχή εδώ και οκτώ χρόνια και πως της έκανε εντύπωση πώς πρόλαβε να γίνει ψυχολόγος μέσα σε αυτό το διάστημα. Όπως ανέφερε, δεν είχε σπουδάσει τίποτα και δεν την ήξεραν ως ψυχολόγο.
Η ίδια φίλη πρόσθεσε ότι τα ψέματα που έλεγε ήταν προφανή και ότι, για το περιβάλλον του δράστη, ήταν φανερό πως τον χρησιμοποιούσε. Αναφέρθηκε και στην υπόθεση της ψεύτικης εγκυμοσύνης, λέγοντας πως η 28χρονη είχε ισχυριστεί ότι έμεινε έγκυος και απέβαλε από απότομο φρενάρισμα, χωρίς ποτέ να πάει σε γιατρό ή να επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη. Κατά την ίδια, αυτό ήταν ένα τεστ απέναντι στην οικογένειά του για να γίνει αποδεκτή, κάτι που δεν συνέβη.
Ωστόσο, δεύτερη μαρτυρία φίλης της 28χρονης δίνει εντελώς διαφορετική εικόνα και την περιγράφει ως εξαιρετική μητέρα που παλεύει μόνη της, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να είχε εμπλοκή στην επίθεση.
Η φίλη της δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένη, πως την ταλαιπωρούν συνεχώς και ότι επικρατεί ένα μπάχαλο γύρω από την υπόθεση. Είπε ακόμη πως δεν γνωρίζει τίποτα για κάρτες sim ή ρούχα και τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή μαμά που παλεύει μόνη της, με όλους να έχουν στραφεί εναντίον της.
Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια περίπτωση και ότι, όταν είχαν πάει αυτεπάγγελτα στο σπίτι για την ενδοοικογενειακή βία, η ίδια είχε πει πως δεν θέλει να πάρει έκταση το θέμα ή να κάνουν κακό στον μπαμπά του παιδιού της, επειδή είναι ο πατέρας του παιδιού της. Για εκείνη, αυτό λέει πολλά και η 28χρονη είναι μια εξαίρετη μαμά.
![]()
