Άμεση ενεργοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης ζητά ο Δήμαρχος για τις σοβαρές ζημιές στο παραλιακό μέτωπο των Γουβών

Άμεση ενεργοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης ζητά ο Δήμαρχος για τις σοβαρές ζημιές στο παραλιακό μέτωπο των Γουβών

Η άμεση ενεργοποίηση για την αποκατάσταση ζημιών στην παραλία Γουβών ζητείται από τον Δήμαρχο Χερσονήσου. Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ζητά την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που έχουν προκληθεί στο παραλιακό μέτωπο των Γουβών, μέσω επείγουσας επιστολής προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι ο Δήμος έχει ήδη υποβάλει το Τεχνικό Δελτίο Πράξης Έργα προστασίας ακτών του Δήμου Χερσονήσου και αποκατάστασης ζημιών στο παραλιακό μέτωπο. Αναφέρει επίσης ότι, με βάση τα δεδομένα και τις πρόσφατες καταστροφές, είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία του άρθρου 12Α του ν. 2971/2001 για επείγοντα έργα, προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση του προστατευτικού τοιχίου και του οδοστρώματος χωρίς καθυστέρηση.

Ο κ. Δοξαστάκης τονίζει ότι η κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και απαιτεί άμεση παρέμβαση. Επιπλέον, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου, η περιοχή είναι κρίσιμη για την τουριστική δραστηριότητα και εξυπηρετεί καθημερινά κατοίκους, επιχειρήσεις και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου έχει ήδη κινητοποιήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες από την πρώτη στιγμή, καταγράφοντας τις ζημιές και ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ζητά τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου για την προώθηση της έγκρισης του Τεχνικού Δελτίου από τα συναρμόδια Υπουργεία, με σκοπό την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την προτεινόμενη μελέτη και την αντιμετώπιση της εκτεταμένης διάβρωσης στις Δημοτικές Ενότητες Γουβών και Χερσονήσου.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (Α227/23-01-2026), ο Δήμος Χερσονήσου είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έως τις 23 Ιουλίου 2026, λόγω σοβαρών προβλημάτων διάβρωσης από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο κ. Δοξαστάκης καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

in.gr

Loading

Play