Ανακοίνωση χρηματοδότησης 10 εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι Στυλίδας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απολογισμού των πεπραγμένων της περιφέρειας για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2025, την χρηματοδότηση του λιμένα Στυλίδας με 10.000.000 ευρώ. Στη διάρκεια της συνέντευξης, τόνισε πως το 2026 θα είναι η χρονιά που θα υλοποιηθούν σημαντικές υποδομές και αναπτυξιακές στρατηγικές.
Επεσήμανε ότι το 2026 είναι η χρονιά υλοποίησης των μεγάλων υποδομών, καθώς θα δημιουργηθούν οι βάσεις για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και το Διοικητήριο της Περιφέρειας στην πόλη της Λαμίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην έγκριση του Προϋπολογισμού του 2026 ύψους 258.036.881,81 ευρώ χωρίς καθυστερήσεις, καθώς και στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο 2026-2030, που προγραμματίζεται να έχει προϋπολογισμό 275.000.000 ευρώ.
Ανακοίνωσε ότι η πρώτη πρόσκληση χρηματοδότησης έργου από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 θα είναι ύψους 10.000.000 ευρώ για το λιμάνι της Στυλίδας. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες του 2025 εστίασαν στην ολοκλήρωση έργων και προγραμμάτων και προετοιμάστηκαν για την υλοποίηση νέων έργων το 2026. «Το λιμάνι της Στυλίδας είναι ένα κομβικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε ο Φάνης Σπανός, αναφέροντας ότι η χρηματοδότηση του λιμένα αποτελεί προτεραιότητα για την επόμενη χρονιά.
in.gr
![]()

