Η Καλαμαριά του Μίκη στη συνάντηση της Χρύσας Αράπογλου με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Μία ιδιαίτερη συνάντηση, γεμάτη μνήμες αλλά και σχέδια, είχε σήμερα η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, που υποδέχθηκε στο δημαρχείο την Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

«Θέλαμε πολύ να κάνουμε αυτή τη συνάντηση για να σας γνωρίσουμε προσωπικά, αλλά και να βρεθούμε στην Καλαμαριά, την πόλη με την οποία ο πατέρας μου είχε σημαντικούς δεσμούς», τόνισε η κόρη του μεγάλου Μίκη στη δήμαρχο Καλαμαριάς, που την υποδέχθηκε θερμά, επισημαίνοντάς της πόσο τιμητική είναι η επίσκεψή της.

propoli

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ουσιαστικά οι βάσεις μίας νέας, πολύπλευρης συνεργασίας για την ανάδειξη του έργου του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, ενόψει και του 2025 όταν θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τη γέννηση του ανθρώπου που με τη μουσική του ταξίδεψε την Ελλάδα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, γέμισε τις καρδιές ολόκληρων γενιών με τα πιο δυνατά συναισθήματα και υποστήριξε με τη μουσική του και τη στάση ζωής του τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Η κ. Αράπογλου, από την πλευρά της, δεσμεύτηκε πώς θα συμβάλει με όλους τους τρόπους και τις δυνάμεις της στην ανάδειξη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Κέντρου Μίκης Θεοδωράκης «Το Μουσείον» στη Ζάτουνα της Αρκαδίας, του οποίου ο πρόεδρος, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος ήταν παρών στη συνάντηση.

Στη συνάντηση, η συζήτηση ταξίδεψε στο παρελθόν και στο Καραμπουρνάκι, εκεί που καθισμένος απέναντι από την ιστορική Σκάλα, ο Μίκης έγραψε μέρος του θέματος για το «Ξυπόλητο τάγμα», υπενθυμίζοντας πώς οι διεκδικήσεις είναι διαχρονικές και οι αξίες πάντοτε επίκαιρες.

Δείτε επίσης: Συγκλόνισε η Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Στα Τέμπη δεν έγινε μεγάλο δυστύχημα, αλλά κρατικό έγκλημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading