Κλείσιμο παραλιακού δρόμου στην Κρήτη λόγω επικίνδυνων κατολισθήσεων και μέτρα ασφαλείας. Με κοινή απόφαση των Δημάρχων Βιάννου, κ. Παύλου Μπαριτάκη, και Ιεράπετρας, κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη, κλείνει επ’ αόριστον ο δρόμος Τέρτσα – Μύρτος, εξαιτίας της συνεχούς κατάπτωσης βράχων που τον καθιστούν επικίνδυνο για την ασφάλεια των διερχομένων.
Οι δύο Δήμαρχοι, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα σφοδρή κατολίσθηση που συνέβη στις 10 Φεβρουαρίου 2026 και την καταστροφή του οδοστρώματος, αποφασίζουν να κλείσουν τον παραλιακό δρόμο για να αποτρέψουν ατυχήματα, εφόσον η κατάσταση του δρόμου κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η κυκλοφορία στον δρόμο αυτό θα διακοπεί μέχρι νεωτέρας, και οι οδηγοί θα προτρέπονται να χρησιμοποιούν το επαρχιακό οδικό δίκτυο Βιάννου – Ιεράπετρας.
Στην κοινή απόφαση τονίζεται ότι οι Δήμοι δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή ζημιές που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση του δρόμου και οι διερχόμενοι οδηγοί αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας τους.
in.gr
![]()

