Ο Δήμος Ναυπακτίας προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στην κυκλοφορία της πόλης. Από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026, τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της πεζοδρόμησης στις οδούς Καθόδου Δωριέων και Ναυμαχίας Ναυπάκτου. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Η πεζοδρόμηση αναμένεται να μειώσει την κυκλοφορία των οχημάτων, προσφέροντας έναν πιο ασφαλή και φιλικό προς τους πεζούς χώρο. Οι αλλαγές αυτές θα συμβάλλουν επίσης στη μείωση της ρύπανσης και της ηχορύπανσης, δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για τους επισκέπτες και τους κατοίκους. Ο Δήμος έχει προγραμματίσει και άλλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης.
Η τοπική διοίκηση καλεί τους πολίτες να προσαρμοστούν στις νέες ρυθμίσεις και να συμβάλλουν στην επιτυχία του μέτρου. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν ενημερωτικές καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη της πεζοδρόμησης. Ο Δήμος Ναυπακτίας ελπίζει ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν αποδεκτές και θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή στην περιοχή.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

