Νέο ανοιχτό κολυμβητήριο στο Μοσχάτο

Νέο ανοιχτό κολυμβητήριο στο Μοσχάτο

Ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση κατασκευής νέου κολυμβητηρίου στο Μοσχάτο από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, ανακοίνωσε στην Βουλή τη χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός νέου ανοιχτού κολυμβητηρίου, με αφορμή τις απαντήσεις του σε Επίκαιρες Ερωτήσεις Βουλευτών. Το κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο του Μοσχάτου και κοντά σε γυμναστήρια και σχολεία της περιοχής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.

Η νέα εγκατάσταση θα προσφέρει δυνατότητες προπαίδευσης σε νέους αθλητές, θα προάγει την άθληση για τους κατοίκους όλων των ηλικιών, και θα καλύπτει θεραπευτικές ανάγκες. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το έργο θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα είναι προσβάσιμο για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, η κατασκευή του κολυμβητηρίου αναμένεται να γίνει σε έκταση 2,5 στρεμμάτων, που οριοθετείται από τις οδούς Κεφαλληνίας, Ιλισού, Καποδιστρίου και Μιαούλη. Η δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκτασης, ενώ ενδέχεται να υπάρχει και προσύμφωνο, το οποίο θα ενεργοποιηθεί εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος αγοράς της γης και κατασκευής του κολυμβητηρίου αναμένεται να φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, με προγραμματισμένη έναρξη των εργασιών για το 2026, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play