Πρωτοβουλίες του Δήμου για δροσιά στις γειτονιές

Πρωτοβουλίες του Δήμου για δροσιά στις γειτονιές

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναλαμβάνει δράσεις για την ανακούφιση από τον καύσωνα, με καταβρέγματα δρόμων και πεζοδρομίων. Σε μία από τις πιο καυτές ημέρες του φετινού καλοκαιριού, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης χρησιμοποίησε θερμικές κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για να καταγράψει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 90°C στην άσφαλτο. Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στο κύμα καύσωνα με πρακτικές λύσεις, ο Δήμος προχώρησε σε μια καινοτόμο παρέμβαση, καταβρέχοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια σε ολόκληρη την πόλη με νερό από τις δημοτικές γεωτρήσεις.

Με αυτήν την κίνηση συμβάλλει στη δημιουργία μικροκλίματος, μειώνοντας τη θερμοκρασία του οδοστρώματος και βελτιώνοντας το επίπεδο υγρασίας. Αυτή η παρέμβαση επίσης συμβάλλει στην απομάκρυνση σκόνης και μικροσωματιδίων, παρέχοντας πιο καθαρό αέρα στους πολίτες και προσφέροντας ανακούφιση σε περιοχές που πλήττονται από δημόσιες έργα και σκαψίματα.

Η δράση εφαρμόζεται σε όλες τις γειτονιές του Δήμου από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ελληνικού – Αργυρούπολης, με στόχο τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

Παράλληλα, όλα τα σιντριβάνια στις πλατείες λειτουργούν πλήρως, προσφέροντας δροσιά στους επισκέπτες, ενώ διατίθενται κλιματιζόμενοι χώροι. Σημειώνεται επίσης ότι ο Δήμος διανέμει δωρεάν εμφιαλωμένο νερό και ενημερωτικά έντυπα σχετικά με μέτρα αυτοπροστασίας από τον καύσωνα στους σταθμούς του Μετρό.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε: Αξιοποιούμε σύγχρονα εργαλεία και υιοθετούμε πρακτικές του παρελθόντος, με σεβασμό στους δημότες και το περιβάλλον. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στον καύσωνα. Δημιουργούμε συνθήκες αστικής ανάσας σε κάθε γειτονιά, με πράξεις.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play