Η Nissan ξεκινά την παραγωγή του νέου Qashqai

To εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγής της τρίτης γενιάς του Qashqai, με τη δέσμευση να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές που διαθέτουν ταλέντο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

To εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγής της τρίτης γενιάς του Qashqai, με τη δέσμευση να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές που διαθέτουν ταλέντο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

propoli

Μετά από μια επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων στερλινών, η τελευταία γενιά του crossover που  πρωτοστατεί στην κατηγορία, ξεκινά πλέον στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Sunderland, που γιορτάζει τα 35 χρόνια του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Qashqai, από το λανσάρισμά της πρώτης γενιάς του πριν από 14 χρόνια, αντιπροσωπεύει ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στη Βρετανία.

Με αφορμή αυτό το ορόσημο, η Nissan προσφέρει σε κάθε μαθητή στη Βορειοανατολική Αγγλία την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση του Ιδρύματος Δεξιοτήτων της  (Nissan Skills Foundation), με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων , σχεδιασμένων για να προσελκύσουν τους νέους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στην βιομηχανία του αυτοκινήτου.

Από το λανσάρισμα του αρχικού μοντέλου το 2007, το Qashqai σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ήταν το αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου που έφτασε πιο γρήγορα το ένα εκατομμύριο, τα δύο εκατομμύρια και τα  τρία εκατομμύρια μοντέλα στην παραγωγή.

Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πλέον εξέλθει από τις γραμμές του Sunderland, αντιπροσωπεύοντας  περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου.

Αυτοί οι αριθμοί σημαίνουν ότι ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007 ήταν Qashqai,  το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής επί Βρετανικού εδάφους.

Το έμψυχο δυναμικό του εργοστασίου έχει παρακολουθήσει χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης για το λανσάρισμα του Qashqai, απαριθμώντας περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας σε Paddington, Maple Cross, Cranfield, Lutterworth και Sunderland, καθώς και επιπλέον 24.000 στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου και περίπου 5.000 στις αντιπροσωπείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε επίσης: Έρευνα της Nissan: “Ηλεκτρικό όχημα” ψηφίζει το 70% των Ευρωπαίων οδηγών ως επόμενο αυτοκίνητό τους

Loading