Βουτιά 41,4% στην παραγωγή αυτοκινήτων – Ιστορικό 65ετίας
Για εξαιρετικά ανησυχητικούς αρθμούς μιλά η Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Κινητήρων και ζητά τη συνδρομή της βρετανικής κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα, βουτιά 41,4% σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην παραγωγή καινούριων αυτοκινήτων της Μ. Βρετανίας, ως απότοκο της κρίσης με την έλλειψη ημιαγωγών, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Κινητήρων (SMMT).
Σύμφωνα με τα νούμερα, ο περασμένος Οκτώβριος φαίνεται να είναι ο χειρότερος μήνας στα χρονικά από το 1956 και διαδοχικά ο τέταρτος μήνας μειωμένης παραγωγικής διαδικασίας. Η συνολική παραγωγή μόλις που άγγιξε τα 64.729 οχήματα, αριθμός πολύ ανησυχητικός για τα δεδομένα.
Τα αίτια έχουν σχέση με τις ελλείψεις ημιαγωγών που έχουν παγώσει την παραγωγική δραστηριότητα μέσα στην πανδημία αλλά και στην γενικότερη έλλειψη πρώτων υλών μέσα στην περίοδο αυτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι οριστικό, όπως το λουκέτο με το εργοστάσιο της Honda στο Swindon.
«Αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και δείχνουν πόσο άσχημα πλήττει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών τους Βρετανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους προμηθευτές τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT, Mike Hawes.
Την άμεση επέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης ζητά η SMMT, για την αποφυγή ευρείας κρίσης στην παραγωγή. Συγκεκριμένα, ζητά να δοθεί λύση με το υψηλό ενεργειακό κόστος, να υποστηριχθεί η απασχόληση και η κατάρτιση των εργαζομένων και να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, οι ταμειακές ροές των οποίων βρίσκονται υπό πίεση και καταγράφουν ιστορικά φτωχούς αριθμούς παραγωγής.
Δείτε επίσης: Πέτσας: Μικρές εξαιρέσεις στον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα υπάρξουν
- Είκοσι χρόνια από την πρώτη γκολ του Μέσι στην Μπαρτσελόνα
- «Συμφωνία επετεύχθη!» – ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν για τις σπάνιες γαίες: Τι κερδίζει η κάθε πλευρά
- Τσέλσι και Μπέτις: Η μάχη για τον τίτλο στο Conference League
- UEFA Europa League: Μάχη για την καταξίωση από Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Αντρέας Γεωργίου: Αποκαλύψεις για την εγκυμοσύνη της Σιμώνης και η αναστάτωση στη Μάνη