Τον πρώτο του φορτηγό που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο απέκτησε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, με το φορτηγό να εντάσσεται στον στόλο των οχημάτων μεταφοράς τσιμέντου.
Πρόκειται για το φορτηγό της Volvo FH LNG, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, εξασφαλίζει μείωση έως 25% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μηδενικές εκπομπές οξειδίων του θείου και μικροσωματιδίων και περιορισμό των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά 80%.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η δράση είναι πιλοτική και υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία BlueFuel και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη.
Η χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου στις μεταφορές προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ΕΕ και κυρίως σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.
Δείτε επίσης: Εκνευρισμός του Σαββίδη για την προσπάθεια εγκλωβισμού του ΠΑΟΚ – Ερωτηματικά για την στάση του Αυγενάκη
- Σοκ στην Κολομβία: Πέντε δημοσιογράφοι δέχθηκαν επιθέσεις από αστυνομικούς στις διαδηλώσεις
- Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει την πρόοδο στις συνομιλίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
- Οριακή μάχη στη Βραζιλία: Ο Φλάβιο Μπολσονάρου προηγείται έναντι του Λούλα
- Βουλή: Άκης Σκέρτσος για την προστασία των παιδιών μας – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερήσουμε άλλο»
- Εμβόλιο κατά του καρκίνου: Moderna και Merck ανακοινώνουν αποτελέσματα και οι μετοχές πέφτουν
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
